Drago Sopta / Cropix
IZBORNIK SKRATIO POPIS

Olić i Petrić napadaju Koreju: Štimac otpisao Radoševića, Perišića, Kovačića, Vidu...

'Kovačić i Radošević su ovaj tjedan prešli u Inter odnosno Napoli. Odlučio sam ih poštedjeti puta u London, neka budu s klubom, neka se što bolje i brže aklimatiziraju'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. veljača 2013. 08:58

Izbornik Igor Štimac prije desetak dana objavio je širi popis igrača za prijateljsku utakmicu s Južnom Korejom u srijedu 6. veljače u Londonu. No, na put neće svih 26 imena, Štimac je skratio listu na 20. Ispali su Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Josip Radošević, Domagoj Vida, Mario Maloča i Nikola Kalinić.

Zašto? Štimac je objasnio:

- Kovačić i Radošević su ovaj tjedan prešli u Inter odnosno Napoli. Odlučio sam ih poštedjeti puta u London, neka budu s klubom, neka se što bolje i brže aklimatiziraju, to će koristiti njima, a i nama za buduće razdoblje. Ista logika vodila me kad su u pitanju Ivan Perišić i Domagoj Vida.

Oni su igrači s dužim stažem među Vatrenima, a također su promijenili sredine.

- Razgovarao sam s Vidom, on je u specifičnoj situaciji, u Dynamu iz Kijeva dobio je mjesto u početnoj postavi, zato sam mu kazao da ostane s njima, da učvrsti poziciju u klubu. Što se tiče Perišića, kod njega nije u pitanju isključivo promjena sredine, on ima problema s mišićima, kako je riječ o prijateljskoj utakmici nema potrebe da bilo što forsiramo.

Ispod crte ostali su i Hajdukov stoper Maloča, te napadač Dnjipra Kalinić.

- U napadu želim dati šansu Oliću i Petriću - rekao je Štimac.

Štimac računa na 20 igrača: vratari Pletikosa i Krešić, braniči Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Lovren i Schildenfeld, veznjaci Rakitić, Modrić, Vukojević, Kranjčar, Sammir, Andrijašević i Ademi, te napadači Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Olić i Petrić.

Već ranije je klubovima prepustio Badelja i Subašića.

Linker
22. rujan 2024 07:11