JAPAN SREDIO FURIJU

OI NOGOMET Brazil skoro prokockao tri gola prednosti, Senegal uzeo bod Britancima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2012. 20:36

Nogometaši Brazila pobjedom su otvorili olimpijski nogometni turnir. Ne može se to reći za domaćina, Veliku Britaniju, kao ni za Švicarsku.

Nadovezali su novim iznenađenjima autsajderi na šokantnu pobjedu (1-0) Japanaca nad Španjolcima u ranijem terminu.

Brazilci su Egipćane u dvoboju C-skupine, igranom na Millenium stadionu u Cardiffu, pobijedili 3-2. U prvom su poluvremenu izgledali impresivno dobivši ga 3-0 pogocima Rafaela da Silve u 16., Leandra Damiaa u 26. i Neymara u 30. minuti. Za prva je dva pogotka asistirao Oscar, novo Chelseajevo pojačanje, dok je Neymaru s lijevog krila loptu za pogodak glavom servirao Hulk.

U drugom su se poluvremenu, međutim, nogometaši Mana Menezesa nedopustivo opustili, te su im Egipćani zabili dva pogotka preko Aboutreike u 52. i Salaha u 76. minuti.



Brazil v Egypt 3-2 All Goals (London 2012... by kofiswag

U drugoj su utakmici skupine Bjelorusi pobijedili Novi Zeland 1-0.

Na Old Trafordu Senegalce u svom prvome olimpijskom nastupu nastupu nakon 1960. godine nisu uspjeli pobijediti domaćini Igara, Britanci. Završilo je 1-1 nakon što je Konate desetak minuta prije kraja utakmice postavio konačan rezultat. Momčad Stuarta Pearcea vodila je od 20. minute lijepim pogotkom Craiga Bellamyja.

Britanski je sastav, na žalost domaćih navijača, odigrao utakmicu u stilu Hodgsonove Engleske na Euru: uputili su Pearceovi izabranici svega jedan udarac u okvir gola afričke momčadi, za razliku od senegalskih šest preciznih udaraca. Omjer pokušaja prema suparničkim vratima iznosio je 15-5 u korist Senegalaca.

Great Britain U23 1-1 Senegal U23



Vezi mai multe video din sport

U ranije odigranoj utakmici iste skupine Urugvaj je vrlo teško pobijedio (2-1) iznenađujuće dobre Ujedinjene Arapske Emirate, koji su u prvom poluvremenu (1-1) trebali voditi s dva ili više pogodaka prednosti.

Akciju dana vidjeli smo u 23. minuti kada je senzacionalnom dubinskom loptom kapetana i strijelca Ismaila Matara proigrao sjajni vezni igrač u arapskoj momčadi Omar Abdulrahman. Jednako je efektno, prevarivši urugvajskog vratara Campañu, napadač poentirao.

Svoje su prilike nogometaši Mahdija Redhe propuštali, a Urugvajci su svoje iskoristili, premda ne preko skupocjenih napadača Edinsona Cavanija i Luisa Suareza. Najprije je, u 42. minuti, Bolognin veznjak Gaston Ramirez izjednačio lijepim pogotkom iz slobodnog udarca, da bi u 56. minuti omaleni veznjak Nicolas Lodeiro, novo pojačanje Botafoga, postavio konačan rezultat.

U dvoboju skupine B Švicarska je u Newcastleu tek remizirala s Gabonom 1-1. Poveli su Europljani preko Mehmedija iz 11-erca u petoj minuti, no do kraja poluvremena Afrikanci szu izjednačili. Za Švicarsku u igru nije ulazio potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac, 19-godišnji napadač Züricha Josip Drmić.

U utakmici prvog kola D-skupine Olimpijskoga nogometnog turnira Japanci su na Hampden Parku u Glasgowu pobijedili Španjolce, jedne od favorita za zlatnu medalju, 1-0.

Vezni nogometaš Borussije iz Mönchengladbacha, 22-godišnji Yuku Otsu, sjajno je reagirao u 34. minuti utakmice svladavši nogom s pet metara daljine Davida de Geu nakon ubacivanja iz kuta.

Konfuzni Španjolci kreirali su Japancima serijom katastrofalnih obrambenih reakcija novi zicer četiri minute kasnije, no ovaj put autsajderi nisu bili precizni.

Konačno, kraj svih nadanja za momčad Louisa Mille, inače prepunu zvijezda pa i aktualnih europskih prvaka (Jordi Alba, Juan Mata, Javi Martinez...), bio je crveni karton koji je zbog prekršaja nad Nagaijem u 41. minuti opravdano zaradio stoper Real Sociedada Iñigo Martinez.

U drugoj utakmici skupine Maroko i Honduras remizirali su odigravši 2-2.

U prvoj utakmici B-skupine Meksiko i Južna Koreja u Newcastleu su odigrali bez pogodaka.

Olimpijske igre, muški nogometni turnir, 1. kolo:

Skupin A

Velika Britanija – Senegal 1-1 (Bellamy 20 / Konate 82)

UAE – Urugvaj 1-2 (Matar 23 / Ramirez 42, Lodeiro 56)

Skupina B

Meksiko – Južna Koreja 0-0

Gabon – Švicarska 1-1 (Aubameyang 45 / Mehmedi 5-11m)

Skupina C

Brazil – Egipat 3-2 ((Rafael 16, Damiao 26, Neymar 30 / Aboutrika 52, Salah 76)

Bjelorusija – Novi Zeland 1-0 (Baga 45+1)

Skupina D

Honduras – Maroko 2-2 (Bengtson 56, 65-11m / Barrada 39, Labyad 67)

Španjolska – Japan 0-1 (Otsu 34)

Linker
25. rujan 2024 23:19