Ranko Šuvar / Cropix
BITKA ZA RUSANOVU

Odbijeni svi Štimčevi prigovori: 'Od tih kriminalaca nisam očekivao drugo!'

Sreća je moja što se nisam nadao ničem boljem od ove skupine koja služi za prostituciju svega onoga što su pravila i propisi. Kad postanem predsjednik već u ponedjeljak se mogu pakirati, svi tamo. Ne trebaju uopće čekati, poručio je Štimac
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. prosinac 2010. 14:07

Komisija za žalbe odbila je sve prigovore iz tabora Igora Štimca. Kao i nakon sastanka Izborne komisije, Vlatko Marković je, što se odluka za stolom tiče, apsolutni pobjednik . Predsjednik Darko Kolesarić, te suradnici Živko Slijepčević i Ivan Smokrović radili su strogo zaključani, čak s dvije brave. Dvojicu novinara, koji su unatoč zagrebačkoj studeni došli pred Kuću nogometa nisu pustili kroz ulazna vrata. Poruka je glasila; izvještaj ćete dobiti na web stranici HNS-a.

Kad su se napokon pojavile odluke - iznenađenje! I Štimac i suradnici tjednima naglašavaju da Brodsko-posavska županija nema 101 klub, što joj daje pravo na tri zastupnika, već 98 i - dva delegata. Međutim, o tome nije bilo ni riječi. Tu žalbu nisu ni poslali. Za ostala dva predmeta, rješenje je sljedeće:

“NS Dubrovačko-neretvanske županije i Paško Vidak žalili su se na odluku Izborne komisije kojom je kandidatura Pere Vićana za člana Izvršnog odbora proglašena valjanom. Žalbe su odbijene i potvrdena prvostupanjska odluka. NS Zadarske županije žalio se na utvrdeni broj zastupnika na koji ima pravo Zagrebački nogometni savez. Žalba je također odbačena”.

Dakle, prigovor na legitimitet Pere Vićana zapravo se odnosi na utvrđivanje koja je Skupština legalna. Kako su Stanko Hautz i suradnici utvrdili da druga, čije su odluke u korist Igora Štimca, nije imala kvorum, njegov pravni tim potrudio se kroz analizu Statuta podastrijeti argumente da je druga Skupština donosila pravomoćne odluke. No, Kolesarić i društvo nisu to prihvatili, ostalo je sve po startom. Stoga će tu županiju u petak predstavljati Mato Previšić i Krešimir Vejić. To je, prema onome kakav ih glas prati, omjer 1:1.

ZNS je pak zadržao pravo na trećeg delegata, iako je predsjednik iz njihovih redova Vlatko Marković izabran 15. prosinca 2006. pa mu formlalno danas istječe mandat. Stav je komisija da to pravo zadržava na Izbornoj Skupštini.

Dakako, zatražili smo komentar Igora Štimca:

- Mislite li da sam možda od tih kriminalaca očekivao bilo što drugo - bila mu je prva reakcija, pa je nastavio:

- Sreća je moja što se nisam nadao ničem boljem od ove skupine koja služi za prostituciju svega onoga što su pravila i propisi. Oni su imali mišljenje i prije sjednice. I ne samo to, napravili su takvu situaciju da se više ne može ići na abitražu. Nema vremena.

S novinarskog kuta gledano, Štimac je imao ozbiljne adute. I zato jer u Statutu NS Dubrovačko-neretvanske županije nismo mogli pronaći koji bi tu bili zastupnici u Skupštini, a činili su razliku izmedu 49 jasno nabrojenih do 54 kao što je utvrdila Izborna komisija. A baš u toj razlici ostali su bez kvoruma, jer je nazočilo 27 predstavnika. No, još uvjerljivije nam je djelovala žalba za Brodsko-posavsku županiju, zato nas je začudilo što se s njome dogodilo.

- Nismo je poslali - priznao je Štimac. - Koncentrirali smo se na ove dvije koje su jednostavno morale proći. Međutim, oni su potvrdili Hautzova rješenja koja služe korupciji.

Zasjedanje je za dva dana, prema javnom izjašnjavanju cini se da je Vlatko Markovic u prednosti, medutim se ne može sa sigurnošcu tvrditi. Uostalom, zar ta prica sa Slavonskim Brodom nije dovoljno intrigantna. Je li tamo možda nešto okrenulo, računa li Štimac ta koji glas? Lako je nizati upitnike.

Štimac kaže da je i dalje uvjeren u pobjedu :

- Naravno da me ovo neće zaustaviti. Dobro sam se pripremio za njihove odluke. Niti s ovime nas ne mogu zaustaviti, u petak će im voda prijeći preko grla, a onda kad postanem predsjednik već u ponedjeljak se mogu pakirati, svi tamo. Ne trebaju uopće čekati. Dobili smo još jednom dokaz da ova garnitura u HNS-u nema namjeru poštivati ni pravo ni propise. Pa situacija s Dubrovačko-neretvanskom županijom je toliko čista da uopće nema spora, mogu dokumente odnijeti u 10 pravnih ureda, svi ce reći ono što ja mislim - zaključio je Štimac.

Linker
25. rujan 2024 00:24