ap
RUSIJA - ITALIJA 3-0

OČAJNA GENERALKA Rusija deklasirala Talijane. Prandelli: Ovaj poraz i nije tako loš

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2012. 01:08

U vrlo se slabom svjetlu predstavila reprezentacija Italije u posljednjem pripremnom dvoboju uoči Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini gdje će igrati i protiv Hrvatske. "Azzurre" je u Zürichu deklasirala Rusija s 3-0...

Imala je momčad Dicka Advocaata već u prvom poluvremenu dvije vrlo dobre prilike, a u drugom je posve nadigrala lošu Prandellijevu momčad. U 60. minuti se Roman Širokov u kaznenom prostoru Talijana lakoćom riješio Andree Barzaglija i dodao loptu Andreju Keržakovu, a ova ju je iz poluvoleja s desetak metara smjestio iza leđa Morgana De Sanctisa koji je na poluvremenu zamijenio Gianluigija Buffona.

Petnaest minuta kasnije je stigla nova potvrda potpune konfuzije u talijanskoj obrani. Christian Maggio je nespretno vraćao loptu De Sanctisu, iskoristio je to Širokov i povećao prednost Rusa. Ni tu, međutim, nije bio kraj mukama "azzurra". U 89. je minuti Aleksander Kokorin poslao loptu iz samog kuta šesnaesterca pred vrata, Maggio se opet nije snašao, ali jest Širokov koji je glavom zaključio priču.

Najbolje je prilike za Talijane imao Mario Balotelli, jednu u prvom dijelu nakon proigravanja Andree Pirla, a drugu u posljednjim sekundama kada je loptu pod gredom zaustavio Igor Akinfejev.

Ruski suparnici na skorašnjem Euru, reprezentativci Češke, poraženi su u Pragu od Mađarske s 2-1. Balazs Dzsudzsak i Adam Gyurcso bili su strijelci za goste, a Michal Kadlec s bijele točke za neuvjerljive Čehe.

Poraz su doživjeli i suorganizatori Eura Ukrajinci od kojih su u Innsbrucku bolji bili Austrijanci s 3-2. Zlatko Junuzović i dvostruki strijelac Marko Arnautović donijeli su pobjedu domaćima, dok je oba pogotka za reprezentaciju Olega Blohina postigao Oleg Gusev.

- Paradoksalno, možda je i bolje da smo doživjeli ovako težak poraz - komentirao je talijanski izbornik Cesare Prandelli nakon što su njegovi nogometaši izgubili od Rusije s 3-0 zadnjoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini...

Pogocima Aleksandra Keržakova i dvostrukog strijelca Romana Širokova Rusi su došli do pobjede koja im je donijela optimizam uoči Eura. Talijani su, pak, izgubili i treću utakmicu zeredom (nakon Urugvaja i SAD-a) što im se nije dogodilo još od 1986. godine.

- Napravili smo previše pogrešaka, nadam se da smo ih ispucali sve večeras. Da, ovo nam je treći uzastopni poraz, ali bila je to tek treća utakmica u osam mjeseci. Imamo još pet, šest dana za rad i sigurno je da neke stvari moramo promijeniti. Rusija je već u dobrom stanju što se tiče fizičke pripremljenosti, odlučnosti i natjecateljskog mentaliteta, dok mi zaostajemo - naglasio je Prandelli čija će momčad na Euru igrati u skupini C protiv Španjolske, Hrvatske i Irske.

Talijanska je obrana u Zürichu bila izrazito propusna i ne bi bilo čudno da je primila još koji pogodak.

- To je problem koji počinje od napada. Ako napadači ne pomognu veznom redu, onda ni veznjaci ne mogu pomoći obrani. Nije to stvar samo trojice ili četvorice obrambenih igrača - pojasnio je Prandelli i zaključio:

- Možda ovaj poraz i nije toliko loš jer smo sada opet na zemlji i znamo koliko još moramo raditi.

Prijateljske utakmice:

Rusija – Italija 3-0 (Keržakov 60, Širokov 75, 89)

Češka – Mađarska 1-2 (Kadlec 25 - 11m / Dzsudzsak 6, Gyurcso 88)

Austrija – Ukrajina 3-2 (Junuzović 3, Arnautović 62, 89 / Gusev 56, 65)

Linker
21. rujan 2024 13:17