Reuters
MAGATH ZA KICKER

O Oliću sam dugo maštao! Mandžo? Kvalitetan igrač, ali bio je nezadovoljan...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2012. 14:11

U intervjuu za novi broj Kickera trener Wolfsburga Felix Magath je posvetio nekoliko rečenica i hrvatskim nogometašima - novom pojačanju Ivici Oliću i Mariju Mandžukiću koji je prodan Bayernu.

Prošle godine su neka iskusna pojačanja imala problema u Wolfsburgu. Unatoč tome, doveli ste 32-godišnjeg Olića. Zato što se savršeno uklapa u mentalitet kakav želite?

- On je igrač o kakvom sam maštao. Profesionalac vrlo dobrog karaktera. Timski igrač koji ne misli samo na sebe, već i na suigrače. Radije će trčati jednom previše, nego jednom premalo.

*Zašto ste prodali najboljeg strijelca Marija Mandžukića?

- Jednom za sva vremena: promjene su nešto sasvim normalno. Mario je pokazao svoje kvalitete, no bio je i nezadovoljan, želio je zarađivati više. Trebaju nam igrači koji su sretni ovdje.

Patrick Helmes je u drugom dijelu prošle sezone snažno napredovao uz Mandžukića. Hoće li moći bez njega?

- Ne sumnjam u to. Patrickova se snaga nije promijenila. Mora se držati u i oko kaznenog prostora, te tražiti loptu. Tada će i zabijati golove.

Olić: Siguran sam da će Mandžukić iskoristiti priliku u Bayernu

Bayern će predstojeće sezone imati napad sastavljen od igrača koji su u prošlosezonskom izdanju Bundeslige zabili ukupno 56 golova, podsjeća u novom broju njemački magazin Kicker.

Za 26 pogodaka se upravo u dresu Bayerna prošle sezone pobrinuo Mario Gomez, a za preostalih su 30 zaslužna ovoljetna pojačanja Bavaraca - Claudio Pizarro koji je došao iz Werdera i naš Mario Mandžukić, pojačanje pristiglo iz Wolfsburga. Prvi je postigao 18 pogodaka, a drugi 12, a obojica su skupila i po deset asistencija, za razliku od Gomeza koji je samo triput dodao suigračima za gol.

Upravo takva širina kadra je prošle sezone nedostajala Bayernu, piše Kicker, i podsjeća na izjavu trenera Juppa Heynckesa.

- Da smo imali ovu dvojicu prošle sezone u finalu Lige prvaka, možda bismo i pobijedili Chelsea.

Heynckes će sada imati veći izbor u napadu iako je jasno da će Gomez i dalje biti njegov prvi adut. No, i preostala dvojica se mogu nadati prilici. Potvrdio je to i Ivica Olić koji se ljetos zamijenio s Mandžukićem - prešao je iz Bayerna u Wolfsburg.

- Kad dođeš u klub kao što je Bayern, jasno je da te čeka velika konkurencija. No, pred Bayernom je toliko utakmica da će svi dobiti šansu. Siguran sam da će Mario iskoristiti svoju priliku - prenosi Kicker Olićevu izjavu.

U zaključku analize stoji kako Heynckes ne isključuje promjenu sustava i mogućnost igre s dvojicom napadača. No, takvo što je, tvrdi Kicker, malo vjerojatno jer s obzirom na profil aktualnih igrača, klubu više odgovara sustav s jednim klasičnim napadačem i dva krila.

Linker
21. rujan 2024 18:53