Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita.Na slici: navijaci Zenita.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babic / CROPIX
ŠTO S HULKOM I WITSELOM?

Novogodišnja želja Zenitovih navijača: 'Ne želimo crnopute i gay nogometaše!'

Krajnje nacionalističke skupine navijača iz Sankt Peterburga već odavno ne skrivaju svoje ekstremne stavove i često rade nerede na stadionima
Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2012. 19:14

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga, poznati kao najekstremniji u Rusiji, uputili su novogodišnju želju upravi kluba u kojem traže da za Zenit mogu igrati samo "rasno čisti" nogometaši.

Navijači Zenita ne žele u momčadi crnopute igrače ili nogometaše homoseksualnih sklonosti, a ideal bi bila momčad sastavljena od Slavena i pripadnika baltičkih naroda. Krajnje nacionalističke skupine navijača iz Sankt Peterburga već odavno ne skrivaju svoje ekstremne stavove, često rade nerede na stadionima, a javno se ponose činjenicom da je ženama zabranjen ulaz na tribine stadiona Petrovskij na kojima su smješteni najradikalniji.

Zenit se upravo ove sezone pojačao s dvojicom crnoputih nogometaša - Brazilcem Hulkom i Belgijancem Alexom Witselom, koje su platili čak 80 milijuna eura.

Linker
25. rujan 2024 13:20