SPLITSKI TRANSFERI

Novo pojačanje na Poljudu: Gruzijac Giorgi Iluridze postao novi član Hajduka!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. kolovoz 2013. 14:24

U samom finišu prijelaznog roka, Hajduk je dobio pravo pojačanje: na Poljud je sletio Giorgi Iluridze, 21-godišnji gruzijski napadač.

Iz Hajduka je samo potvrđeno da je Ilurizde novi član Hajduka. Iako nisu otkriveni detalji transfera, saznajemo da je Gruzijac stigao bez odštete i da će potpisati trogodišnji ugovor s Hajdukom uz godišnju gažu od oko 100.000 eura.

Za transfer se čekalo da Dila Gori završi svoju europsku epizodu. Ispali su na kraju od Rapida. Nisu uspjeli proći u Europsku ligu, Rapid ih je dobio uvjerljivim rezultatom 4-0.

Zapravo, dolazak Iluridzea u Hajduk nije ni ovisio o klubu u kojem je dojučer igrao, Dili iz Gorija, jer on je tamo bio samo na posudbi, a ugovorom je bio vezan s Anžijem iz Mahačkale, klubom iz Dagestana kojeg smo dosad znali po suludim kupovinama velikih svjetskih zvijezda. Gruzijac je tamo stigao prije tri godine kao veliki talent iz matičnog Dinama iz Tbilisija, ali nije uspio doći do prilike pored Samuela Eto’oa i sličnih asova.

Naravno, Iluridzea smo upoznali kao člana Dile, to je ona opasna “desetka” koja je Hajduku zabila na Poljudu u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Hajdukov trener Igor Tudor priznao je tada: “Hajduk nema igrača poput Iluridzea. On je ‘desetka’ koja pravi razliku.”

Hajduk se prije Iluridzea interesirao i za Dejana Blaževskog, igrača sličnog profila iz makedonskog Turnova, ali prevagnulo je to što je Iluridze ipak mlađi, 21 mu je godina za razliku od Blaževskog kojem je 27.

Prateći Iluridzea, u Hajduku su ocijenili da se radi o napadaču koji može još puno napredovati. Tome u prilog govori i podatak da je gruzijski izbornik Temuri Ketsbaija stavio Iluridzea na popis kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Francuske i Finske.

Najavljeno je da će Iluridze debitirati za Hajduk već nakon pauze zbog nastupa reprezentacije, a nije mogao izabrati bolji trenutak od derbija s Dinamom, 14. rujna na Poljudu.

Kao novi član Hajduka, Giorgi Iluridze bit će predstavljen u ponedjeljak ujutro na Poljudu, kad će dati i prve izjave.

Je li Hajduk s Iluridzeom zaključio prijelazni rok, barem što se tiče dovođenja igrača? Čini se da jest. Makar ne treba do kraja isključiti mogućnost da u zadnji čas iz Zagreba stigne i Besart Abdurahimi. Iako se Abdurahimi ne uklapa u priču današnjeg Hajduka, jer za njega treba platiti veliku odštetu (između 500.000 i 700.000 eura).

Linker
19. rujan 2024 18:18