Giuseppe Bellini/Getty Images / Getty Images
KAD BIVŠI ZAPJEVAJU

NOGOMETAŠI OTKRIVAJU NEUGODNE I RUŽNE DETALJE O SLAVNOM KLUBU Otišli na mala vrata pa 'propjevali' i oštro sasuli tešku paljbu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2017. 15:27

Kaže se da se u novinarstvu informacije najbolje prikupljaju od onih igrača koji napuštaju klub i to na takozvana 'mala vrata'. Oni nemaju što izgubiti, nemaju se čega bojati jer im nitko neće 'dati po prstima' i skloni su 'razvezati jezik'.

Netko je u susjednoj Italiji dobro radio svoj posao, pa je tako okrenuo brojeve Marca van Ginkela i Riccarda Saponare, bivših članova Milana, a danas igrača PSV Eindhovena odnosno Fiorentine.

- To je bio mračan period za mene. Svlačionica je bila potpuno podijeljena i bila je hrpa problema. S jedne strane su bili Talijani, s druge stranci i uopće se nisu slagali – izjavio je Saponara koji je u Milanu proveo nekoliko sezona, a razdoblje na koje se osvrnuo odnosi se na drugu polovinu 2015. godine.

Trener je tada bio Siniša Mihajlović – bivši izbornik reprezentacije Srbije – i rezultati nisu bili dobri, ali daleko od toga da je Mihajlović jedini podbacio u nekadašnjem prvaku Europe. Van Ginkel se prisjetio Fillipa Inzaghija koji je pedalu dobio upravo prije srpskog stručnjaka.

- Inzaghi je znao donositi odluke koje nitko ne bi razumio. Dan prije utakmice bi došao i rekao 'ti ćeš igrati, ti nećeš'. Ako bih i zaigrao dvije utakmice u nizu, treću bih svakako sjedio na klupi. Po meni, ove nelogičnosti su se događale zbog upletenosti politike u stručni stožer. Sjećam se kako sam se osjećao tada: nije došla ni polusezona, a meni se činilo da je prošla cijela godina. Bio sam ispcrpljen, ali ako ništa – barem sam postao zreliji – otkriva nizozemski veznjak koji je u talijanskom velikanu boravio tijekom sezone 2014/2015.

I Saponari i van Ginkelu je krenulo nabolje otkako su napustili Milan s obzirom da su standardni prvotimci u svojim novim klubovima. Imali su sreće, a ružno razdoblje provedeno u Milanu očito ih još jako boli i muči...

Linker
24. rujan 2024 06:26