Inter Milan's defender Walter Samuel (R) fights for the ball with AS Roma 's Jeremy Menez during their Supercoppa football match at the San Siro Stadium in Milan on August 21, 2010 .AFP PHOTO OLIVIER MORIN
 AFP
NOVI TROFEJ

Nogometaši Intera svladali Romu 3-1 i osvojili Superkup

I nakon odlaska Josea Mourinha u madridski Real, nogometaši Intera nastavili su sa starim navikama
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 22. kolovoz 2010. 01:03

I nakon odlaska Josea Mourinha u madridski Real, nogometaši Intera nastavili su sa starim navikama. Osvojili su i četvrti trofej ove godine, pobijedivši Romu s 3-1 u utakmici talijanskog Superkupa.

Novi trener europskih prvaka Rafael Benitez tako se na najbolji mogući način predstavio navijačima na San Siru, a Roma je produbila svoj kompleks Intera. “Vučica” je ove godine ostala korak prekratka za “nerazzurrima” i u Seriji A i u Talijanskom kupu, a sada i u ovoj utakmici pomalo revijalnog karaktera.

Momčad Claudija Ranierija je, istina, prva došla do vodstva u Milanu nakon što je Norvežanin John Arne Riise u 21. minuti iskoristio odlično dodavanje kapetana Francesca Tottija. No, nastavak je pripao Interu kojem su uvelike svojim pogreškama pomogli i Romini nogometaši.

Odnosi se to prije svega na Crnogorca Mirka Vučinića koji je u 41. minuti potpuno nerazumno i neoprezno išao dodavati loptu Juanu u vlastiti šesnaesterac. Goran Pandev je presjekao dodavanje i lakoćom zabio za 1-1.

Najljepša je akcija odigrana u 70. minuti. Lucio je u trku došao pred gol Rome, gurnuo loptu na desnu stranu Diegu Militu, a Argentinac ju je proslijedio u sredinu Samuelu Eto'ou za vodstvo. Deset minuta kasnije Taddei je izgubio loptu pred vlastitim kaznenim prostorom, a Wesley Sneijder je iskoristio poklon i asistirao Eto'ou za konačnih 3-1.

Interu je to peti osvojeni talijanski Superkup.

Talijanski Superkup:

Inter – Roma 3-1 (Pandev 41, Eto'o 70, 80 / Riise 21)

Linker
24. rujan 2024 15:21