Amadou Onana

 PETER DE VOECHT/PANORAMIC/PROFIMEDIA Peter De Voecht/panoramic/profimedia
KAO NA MODNOJ PISTI

Zvijezda od 50 milijuna eura na pripreme stigla u - suknji: ‘Ovo je više nego stav u macho nogometnom svijetu‘

Amadou Onana je pokazao svoju suknju, a belgijski medij smatra to jako pametnim
Piše: SNObjavljeno: 15. studeni 2023. 18:33

Posljednjih godina sportaši se sve češće osim na terenu žele istaknuti i van njega, a jedan dio njih se ističe ekstravagantnom odjećom u kojoj dolaze na sportska borilišta. Najčešće se to vidi u NBA ligi gdje su neobične odjevne kombinacije postale i zaštitni znak nekih igrača, a i pojedini nogometaši slijede taj trend.

Jedan od takvih je belgijski reprezentativac Amadou Onana koji je na okupljanje reprezentacije stigao u suknji. Riječ je o crnoj, takozvanoj ‘muškoj suknji‘ koja je u modnom svijetu prisutna već godinama. Viđali smo i NBA košarkaša Kylea Kuzmu kako nosi sličnu, a sada je, evo, aktualizirana i u nogometu.

Oko Onaninog modnog izričaja povele su se rasprave, a zanimljiv komentar je osvanuo na portalu Nieuwsblad.

‘Onanina suknja je više nego stav u macho nogometnom svijetu. Iako su u tom svijetu torbice Louisa Vuittona normalne već godinama, macho kultura je i dalje prisutna. Onana je tom svijetu predstavio mušku suknju. To je jako pametno‘, piše belgijski medij.

Amadou Onana je član Evertona u koji je došao iz Lillea u ljeto prošle godine za 35 milijuna eura. Prije toga je igrao u HSV-u i Hoffenheimu, a Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 50 milijuna eura. Rođen je u Senegalu, ali je kao dječak otišao u Belgiju gdje je i počeo s nogometom prije nego je sa 16 godina otišao u Hoffenheim. Za Belgiju do sada ima devet nastupa.

Linker
09. svibanj 2024 10:57