Cropix
FEJS KOMENTARI

ŽUSTRA RASPRAVA 'Rakitić ili Modrić? Ma Ivan Luki može nositi opremu i čistiti kopačke'

Ivan Rakitić ili Luka Modrić? Pitanje je koje trese hrvatsku nogometnu javnost...
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 08. svibanj 2015. 10:33

Potez Lea Messija u polufinalnoj utakmici protiv Bayerna u kojem je argentinski čarobnjak osramotio Boatenga i zabio fantastičan pogodak Manuelu Neueru, glavna je tema ovih dana na svim društvenim mrežama.

Ali, osim Messija na utakmici je zablistao i naš Ivan Rakitić koji je bio asistent za drugi pogodak Argentinca. Veznjak Barcelone i hrvatske nogometne reprezentacije odradio je velik posao i u napadu i u obrani Katalonaca, a neki vele kako je to bilo njegovo najbolje izdanje u dresu Blaugrane.

I Ivan Rakitić i Luka Modrić, koji je još uvijek van terena zbog ozljede koljena, pružaju odlične partije u dresu Barcelone, odnosno Real Madrida, a jedan od tesktova jutarnjeg.hr otvorio je žustru rapravu na Facebooku tko je bolji kada je u pitanju hrvatski dvojac na radu u Španjolskoj. Pogledajte neke od najzanimljivijih komentara i uključite su u debatu.

- Rakitić je daleko najbolji hrvatski igrač, a Mesi je daleko najbolji svijetski nogometaš, drugi su iza njega za klasu!

Odgovor: Daleko najbolji hrvatski igrač trenutno je Luka Modrić prijatelju :)

....................

- Rakitić Modriću može samo nositi opremu i čistiti kopačke. Rakitić je igrač solidne tehnike ali je nevjerojatno limitiran u ključnoj karakteristiki modernog nogometa, brzini. Ne radi se samo o fizičkoj brzini, nego je on strahovito spor i kod donošenja odluka na terenu. To se najbolje vidjelo jučer gdje u idealnoj prilici za šut nije znao što napraviti, pemišljao se par sekundi pa je napravio najgore, dodao prvome do sebe koji nije bio u tako idealnoj situaciji. Ne znam koji igrač je sporiji Rakitić ili Kranjčar. Već dugo gledam Rakitića, ali se ne mogu sjetiti ne jednog njegovog driblinga, da je uspio pretrčati nekoga. Znam da ću se nadobivati minusa,. ali dečki tako vam je to. I ova zadnja utakmica protiv Norveške je pokazala da je Rakitić u reprezentaciji praktično neupotrebljiv, te će Kovač vrlo brzo morati pronaći ozbiljnu alternativu

Odgovor: Sviđa mi se ovo što veliš o donošenju odluka na terenu...to vrijedi uglavnom za sve naše igrače pa čak i za Modrića...gledam Rakitića,Badelja,Kovačića i čim lopta dođe do njih tempo igre pada...kao neka alibi igra bez preuzimanja odgovornosti (dodaj prvom do sebe i obično unatrag)

...................

- Ja bi se usudio reći da je naš Rakitić jedan od boljih ako ne i naj bolji veznjak Europe, što čovjek radi ostali bi se trebali sramit što tvrde da su nogometaši, i još nešto kakav Ronaldo on je šminker prepun ega i malo nogometne sreće, volio bih ga ja vidjet da igra u Njemačkoj ili ne dao Bog Italiji pa taj bi izgorio k'o šibica.

Linker
06. listopad 2024 09:19