NITKO MU NIJE POMOGAO

Žrtva rasističkog napada navijača Chelseaja: 'Želim da ih se nađe, kazni i zatvori!'

'Vikali su mi nešto na engleskom, ali ih nisam razumio, tek mi je bilo jasno da imaju neke veze s Chelseajem i utakmicom. No, bilo je savršeno jasno da me zlostavljaju zbog boje moje kože'
Piše: ArhivaObjavljeno: 19. veljača 2015. 11:46

Navijači Chelseaja pobrinuli su se za neviđeni skandal nakon što su uoči utakmice protiv PSG-a u Parizu izbacili iz metroa tamnoputog čovjeka.

Na snimci koja se brzo proširila društvenim mrežama vidi se kako spomenuti čovjek pokušava ući u podzemnu željeznicu, a engleski navijači ga odguruju i pjevaju prigodnu pjesmu: 'Mi smo rasisti i to nam se sviđa'.

Incident je izazvao opće zgražanje i osudu javnosti, uključujući upravu Chelseaja, udruga koje se bore protiv rasizma te britanskog premijera Davida Camerona.

O nemilom događaju se oglasio i tamnoputi čovjek, identificiran kao Souleymane S., koji je bio žrtva rasističkog napada: "Želim da ih se nađe, kazni i zatvori!" - izjavio je za pariški Le Parisien, a prenose engleski mediji.

"Vikali su mi nešto na engleskom, ali ih nisam razumio, tek mi je bilo jasno da imaju neke veze s Chelseajem i utakmicom. No, bilo je savršeno jasno da me zlostavljaju zbog boje moje kože"

Također je dodao "kako mu nitko od putnika nije prišao u pomoć, ali da ionako ne bi ništa postigli i da jesu."

Linker
20. rujan 2024 05:12