Zinedine Zidane je jedan od najboljih u povijesti nogometa

 PEDRO UGARTE Afp
‘LJEPOTA RELIGIJE‘

Znate li kako se zapravo zove Zinedine Zidane? Izjava talijanskog novinara ponovno dospjela u fokus

Legendarni nogometaš i trener je poznat u cijelom svijetu, ali malo tko je znao njegovo pravo ime
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. lipanj 2022. 09:46

Legenda francuskog nogometa i jedan od najboljih u povijesti najpopularnijeg sporta na svijetu Zinedine Zidane je tijekom igračke i trenerske karijere stvorio od svoheg imena pravi brend. Gotovo da nema čovjeka na svijetu koji ne zna tko je Zidane.

S Real Madridom i Francuskom je radio čuda još kao igrač, a kao trener je prvi u povijesti s 'kraljevskim klubom' osvojio tri Lige prvaka u nizu. O njegovoj karijeri su već nebrojeno puta pisani hvalospjevi, a u javnost ponovno zanimljiva informacija koju mnogi do sada nisu znali.

Zinedine Zidane se uopće tako ne zove. Talijanski publicist i novinar Federico Buffa je u jednoj od emisija na Sky Sportsu prije koju godinu izašao s tvrdnjama o "pravom" imenu legendarnog francuskog nogometaša, a sada je njegova izjava ponovno dospjela u fokus javnosti.

"Jednog dana se rodilo dijete po imenu Zayyid Aldyid Al-Yazid što znači 'ljepota religije'. To dijete imalo je berberske crte, duguljasto lice, blijedu kožu i ledene oči. Imao je nadnaravnu koordinaciju pokreta, činio s loptom što god je poželio, češljao po terenu, bacao kamenje i slao vam ruže", rekao je Buffa pa nastavio:

"To je dijete izraslo u muškarca koji je u prekrasnoj večeri u lipnju 1998. godine odveo Francusku do prvog naslova prvaka svijeta. Taj Berber ledenog pogleda s vremenom je postao poznat u cijelom svijetu po svojem francuskom imenu, a ono glasi Zinedine Zidane ili skraćeno Zizou", otkrio je Buffa.

Linker
11. siječanj 2023 17:37