ODGOĐEN SUSRET REALA

Zbog visokih cijena ulaznica prerezali kablove, Mourinho želi igrati u ponedjeljak u 17h

Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2012. 23:58

Utakmica petog kola španjolskog nogometnog prvenstva Rayo Vallecano - Real Madrid odgođena je za sutra nakon što je netko namjerno oštetio kablove za električnu rasvjetu zbog čega je stadion de Vallecas u mraku.

Utakmica se trebala igrati večeras s početkom u 21.30 sati, no električari nisu uspjeti otkloniti kvar. "Netko je sabotirao utakmicu i policija je pokrenula istragu. Pokušavali smo ukloniti kvar, ali nismo uspjeli, kazao je predsjednik Vallecana Raul Martin Presa.

Bile su samo dvije solucije, jedna ako se situacija riješi u skorije vrijeme da se susret odigra u 22.30, a druga je da se utakmica odgodi za sutra u 20.00, što se na kraju i dogodilo.

Utakmica će se igrati sutra, najvjerojatnije u 20.00, a susret Deportiva i Seville će se pomjeriti u 21.45.

U ranije odigranim utakmicama Atletico Madrid je pobijedio Valladolid 2:1, identičnim rezultatom je Levante pobijedio Real Sociedad, dok je Real Mallorca porazila Valenciju 2:0. Athletic Bilbao i Malaga su odigrali bez golova.

Spomenimo i da je u udarni sastav "kraljevskog kluba" za gostovanje kod Raya uvršten i hrvatski veznjak Luka Modrić.

Realov trener Jose Mourinho je odredio sljedeći početni sastav: Casillas - Marcelo,Ramos, Pepe, Arbeloa - Alonso, Essien - Ronaldo, Modrić, Di Maria - Benzema.

Kablove prerezali navijači zbog ulaznica, Mourinho želi igrati u 17h

Od svojih je suradnika u Realu Jose Mourinho zatražio da ishode da se odgođena utakmica s Rayo Vallecanom odigra sutra za dnevnog svjetla, s početkom u 17 sati...

Iz kluba su stali iza zamisli svog trenera, što je i potvrdio sportski direktor momčadi Miguel Pardeza.

- S obzirom na stisnuti raspored, tako bi uistinu bilo najbolje. Čak i da nije tako, riječ je o želji našeg trenera i mi ga podržavamo.

Iz Reala se boje da organizatori utakmice, madridski prvoligaš Rayo Vallecano, neće uspjeti osigurati uvjete za odigravanje utakmice niti sutra navečer: netko je fizički oštetio odnosno prerezao strujne kabele do reflektora ostavivši time u mraku dio travnjaka ispod glavne tribine.

Domaćinima se, međutim, Mourinhova ideja nikako ne sviđa:

- Odbijamo mogućnost igrati u 17 sati. Ako tako rano počnemo, nitko od navijača neće moći doći na utakmicu. Ne želimo ovakvu utakmicu igrati pred praznim tribinama – rekao je trener Rayo Vallecana Paco Jemez.

Prema napisima u španjolskim medijima, kablove su oštetili domaći navijači iziritirani povišenim cijenama ulaznica za dvoboj s Realom.

- Žice su bile posve prerezane i nismo imali nikakvih izgleda. Saboteri su se popeli na krov tribine, kamo je pristup vrlo otežan. Ne mogu vjerovati da su nam vlastiti navijači uništili dvoboj s Real Madridom zbog cijene ulaznica – izjavio je predsjednik Raya Raul Martin Presa nastavivši:

- Žalosni smo zbog toga. Ovo je neoprostivo. Nadam se da shvaćaju da to ne možemo tolerirati i da je ovo bio vandalistički čin.

- Trenutačno ne znamo kolika je šteta, a sigurnosne nam kamere neće moći pomoći pri otkrivanju počinitelja.

REZULTATI:

Athletic Bilbao - Malaga 0:0

Atletico Madrid - Valladolid 2:1 (Diego Godin 31, Radamel Falcao 45-11m / Bueno 55)

Levante - Real Sociedad 2:1 (Barkero 70-11m, Obafemi Martins 86 / Zurutuza 23)

Real Malorca - Valencia 2:0 (Victor 8, Arizmendi 55)

Igrano u subotu:

Barcelona - Granada 2:0 (Xavi 87, Borja Gomez 90+2ag)

Real Betis - Espanyol 1:0 (Paulao 18)

Celta - Getafe 2:1 (Fernandez 57, Park Chu-Young 68 / Barrada 59)

Real Zaragoza - Osasuna 3:1 (Postiga 4, Copovi 45+1-ag, Apono 71-11m / Armenteros 29)

Linker
23. rujan 2024 04:20