James Marsh/shutterstock Editorial/profimedia
TEŽAK POČETAK NA OTOKU

Zaboravljeni junak s Maksimira zamijenio Oršića, Hrvat opet na udaru: ‘Predvidljiv je, pročitali su ga‘

Brončani Vatreni u 63 minute igre nije oduševio navijače i pratitelje novog kluba
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2023. 18:02

Mislav Oršić odigrao je 63 minute prije nego je njegovu poziciju preuzeo Theo Walcott u ogledu 4. kola engleskog FA Kupa između Southamptona i drugoligaša Blackpoola. Do Oršićevog izlaska s terena, "sveci" su imali prednost od 2:0 (kraj 2:1), ali hrvatski reprezentativac nije oduševio navijače na novoj destinaciji, kao ni engleske novinare zadužene za praćenje tog kluba.

Nezadovoljni igrom brončanog Vatrenog, fanovi na Twitteru Oršića su "počastili" salvom kritika. No među prvima se oglasio Jacob Tanswell, novinar uglednog The Athletica, s iskazom da je hrvatskog napadača lako ‘pročitati‘.

"Oršić je suviše predvidljiv u pokušaju da se izvuče na jaču nogu. Obrana Blackpoola dobro ga je pročitala", objavio je na svojim društvenim mrežama Tanswell.

Svoje su mišljenje iskazali i mnogi navijači. Teško se moglo pronaći pohvalu na ime našeg Vatrenog.

"Nije me impresionirao. Još uvijek čekam da Oršić napravi nešto vrijedno", napisao je korisnik Richard Bennet, a neki u svom osvrtu nisu birali riječi..

"Smiješno ga je gledati, trči poskočno i izgleda kao poni", prosudio je navijač "svetaca" pod nadimkom Ben.

Jedan od korisnika konstatirao je da su "Oršićevi pasevi dosta siromašni" te će mu "trebati vremena da se prilagodi novom klubu". Ostali komentari glase da je "ispod razine u posljednjih nekoliko utakmica te izgleda kao još jedan Aribo", što je referenca na nigerijskog veznjaka koji je ljetos stigao u klub, a nije se uspio nametnuti.

Oršiću je ovo bila prva FA Kup utakmica za Svece. U susretu s Blackpoolom nije se iskazao ubačajima (točnost 0/4), te se samo jednom odvažio na dribling, što nije završilo uspjehom. U deset navrata izgubio je posjed i ostao bez ijednog udarca prema vratima.

image

Theo Walcott

SEBASTIAN FREJ Dppi Via Afp

Danas 33-godišnji Walcott, koji je zamijenio Oršića, zlatnih dana karijere sjeća se iz doba nastupa za Arsenal, a 2008. postigao je hat-trick na Maksimiru u 4:1 pobjedi Engleske nad Hrvatskom.

Duje Ćaleta-Car nije bio u konkurenciji za Southampton za ovaj susret



Casemiro i Fred vodili Manchester United do pobjede

U posljednjem subotnjem susretu četvrtog kola engleskog FA kupa nogometaši Manchester Uniteda svladali su Reading na svom Old Traffordu s 3-1.

Svi su pogoci postignuti u drugom poluvremenu, a Manchester United su do očekivane pobjede protiv drugoligaša vodili brazilski nogometaši. Casemiro je postigao dva pogotka, u 54. i 58. minuti, dok je treći za domaćina dao Fred u 66. minuti.

U 72. minuti je Reading, 16. momčad na ljestvici engleskog Championshipa, dao počasni gol, a strijelac je bio Mbengue.

U nedjelju se sastaju Brighton - Liverpool, Stoke - Stevenage i Wrexham - Sheffield United, dok je u ponedjeljak na rasporedu dvoboj Derby County - West Ham. U petak je Manchester City s 1-0 pobijedio Arsenal u apsolutnom derbiju ove faze natjecanja.

FA kup, 4. kolo:

Manchester United - Reading 3-1 (Casemiro 54, 58, Fred 66/Mbengue 72)

Preston - Tottenham 0-3 (Son 50, 69, Danjuma 87)

Southampton - Blackpool 2-1 (Perraud 22, 62/Patino 67)

Ipswich - Burnley 0-0

Luton - Grimsby 2-2 (Adebayo 49-11m, Clark 66/Holohan 43, Clifton 67)

Sheffield Wednesday - Fleetwood Town 1-1 (Wilks 72/Omochere 52)

Fulham - Sunderland 1-1 (Cairney 61/Clarke 6)

Bristol City - West Bromwich 3-0 (Bell 12, 48, Scott 28)

Blackburn - Birmingham 2-2 (Dack 33, Rankin-Costello 46/Khadra 3, James 90+1)

Walsall - Leicester 0-1 (Iheanacho 68)

Accrington - Leeds 1-3 (Adekoya 81/Harrison 23, Junior Firpo 66, Sinisterra 68)

Linker
15. travanj 2024 23:51