printscreen youtube
NIKICA JELAVIĆ

Zabio u pobjedi Rangersa 2-0

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 30. srpanj 2011. 17:27

Nogometaši Glasgow Rangersa, za koje igra hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, ostvarili su prvu pobjedu u 2. kolu škotskog nogometnog prvenstva, pobjedom 2-0 u gostima protiv St. Johnstonea.

Rangersi su na gostovanju tek tri puta zapucali u okvir vratiju St Johnstonea od čega su dvije lopte pronašle put do mreže. Jedna od te dvije lopte bila je i Jelavićeva koji je pogodio za 2-0 u 50. minuti utakmice. Hrvatski reprezentativac je dobio odličnu loptu kroz sredinu od Naismitha, održao se na nogama od nasrtaja domaćeg braniča Andersona, te topovskim udarcem iz pada pogodio donji desni kut Enckelmanove mreže. Naismith je pogodio za 1-0 glavom u 31. minuti prvog poluvremena nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Davidsona.

Rangersi su nakon lošijeg ulaza u sezonu (remi u prvom kolu protiv Heartsa i poraz kod kuće u prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka od Malmöa) konačno upisali pobjedu što bi im trebalo dati dodatna krila uoči uzvratne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka u Švedskoj.

Škotski Premiership, 2. kolo, rezultati:

St Johnstone - Glasgow Rangers 0-2 (Naismith 31, Jelavić 50)

Redoslijed: 1. Rangers 4, 2. Motherwell (-1) 3, 3. Celtic (-1) 3, 4. Dundee United (-1) 1, 5. Hearts (-1) 1...

Linker
23. rujan 2024 07:47