foto: Denis Doyle / Getty
MAESTRALNA IZVEDBA

Za sve kojima nije jasno zašto je Modrić toliko cijenjen: Evo zašto Zizou ne može bez Luke

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. ožujak 2016. 00:17

Luka Modrić odigrao je impresivnu utakmicu po povratku nakon ozljede.

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu u uzvratu osmine finala savladao Romu s 2:0 i izborio četvrtfinale Lige prvaka s ukupnih 4:0, a Modrić, koji je propustio prvenstveni ogled protiv Levantea prošlog vikenda, je igrao do 76. minute.

Hrvatski veznjak odigrao je impresivnu utakmicu. Pucao je i bio opasan po suparnička vrata, sjajno je dodavao, a istovremeno je i stigao i zatvarati prostor u obrani. Kvaliteti njegovih dodavanja svjedoči i statistički podatak nakon susreta. Naime, hrvatski veznjak imao je najviši postotak točnih dodavanja u Realovoj momčadi protiv Rome, čak 94%. Najviše točnih dodavanja imao je Toni Kroos (77), uz 92% točnosti.

Romi na kraju malo znači što je bila i više nego ravnopravan suparnik Realu u obje utakmice, a svjedoči tome i izjava kapetana rimske momčadi Alessandra Florenzija.

"Imali smo puno prilika za postizanje gola u prvoj utakmici, a imali smo puno šansi i danas. Ali ako ne zabijete ne možete proći dalje. Ponekad to ne ovisi o iskustvu, jednostavno morate biti precizni“, rekao je Florenzi.

"Talijanske momčadi su uvijek jake, ali mislim da smo zaslužili pobjedu i sada moramo misliti o idućem krugu. Danas sam zabio gol, ali nastavit ću raditi naporno svakog dana jer je Real jako zahtjevan klub. Zidane se brine o svakom igraču i ja uvijek pokušavam dati sve od sebe“, komentirao je nakon susreta strijelac drugog Realovog gola James Rodriguez.

Linker
23. rujan 2024 07:26