VELIKO POJAČANJE

Vučević: Rakitić je bolji od Fabregasa, bit će sjajan u igri s Messijem i Neymarom!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 10. lipanj 2014. 20:10

" Ivan je sjajan igrač. Za moj gušt jači je od Fabregasa. Barcelona ga kupuje da bude odmah pojačanje i ja sam uvjeren da će to biti. Malo je igrača takvih tehničkih sposobnosti i kvalitete poput Rakitića. Nije me iznenadilo što ga je Barça odlučila angažirati, kaže Goran Vučević, koji pozdravlja dolazak Rakete na Camp Nou.

Rakitić dolazi u Barcelonu na vrhuncu svoje karijere, kad je igrački najzreliji, i to je, smatra Vučević, idealna situacija. - Rakitić je već dokazana klasa. U Sevilli je pokazao da može biti čovjek odluke, ali i vođa momčadi. On dolazi u Barcelonu da bi igrao, da bi bio pojačanje. Nema se što više dokazivati i to je njegova velika prednost. Odlazak Fabregasa je potvrda da mu se otvara prostor. Naravno da dolazak u novu momčad uvijek traži određeni period prilagodbe, ali ne sumnjam da će Rakitić u Barci biti pravi.

Vučević ističe da će Rakitićeva uloga u Barceloni biti nešto drugačija nego što je bila u Sevilli. - Ivan je u Sevilli imao više slobode u igri, prolazio je iz veznog reda prema naprijed, do polušpice, a u Barceloni će se ipak morati ukomponirati u igru sa zvijezdama kao što su Neymar i Messi. To mu može biti mali problem na početku. Ali sa druge strane možda će mu čak biti i lakše jer imat će bolje suigrače pa će i njegova kvaliteta još jače doći do izražaja. Ima pas igru, ide okomito, brz je i lako dolazi u završnicu. Predviđam da bi mogao biti sjajan u kombinaciji sa Neymarom i Messijem. I njima će odgovarati Rakitićeva igra."

U Barçinom stilu igre 4-3-3, kojeg će sigurno zadržati i Luis Enrique, Rakitića vide u ulozi veznjaka, ali i kao "lažnu devetku". - Opet ću se vratiti na Fabregasa jer mislim da je sličan Rakitiću po stilu igre. Ivan je bolji i vjerujem da će bolje odgovarati igri Barcelone i da će više igrati. Kad je dolazio u Barcu i Neymar je osjetio što znači sjediti na klupi, ali za Ivana se ne bojim jer on će se vrlo brzo uklopiti. Ima iskustvo igranja u Primeri. On ima tehniku, znanje i moć koja se traži u Barci. Rakitić će biti pravi bingo za Barçu."

Uz Alena Halilovića koji će igrati za Barçu B, Luku Modrića u Real Madridu, a sad i Ivana Rakitića u Barceloni, Hrvati će igrati važnu ulogu u španjolskom El Clasicu. - To je sjajna stvar za hrvatski nogomet. Moramo biti ponosni. Posebno jer je Modrić važan čovjek Reala, a sličnu ulogu predviđam i Rakitiću. Bit će zanimljiva utrka za prvaka. Naravno, navijat ću za Rakitića i Barçu, poručuje Vučević.

Linker
23. rujan 2024 14:20