Screenshot: YouTube
RAVNO ZA VRAT

VIDEO: Svijet sporta bruji o novom 'trenutku gluposti' Zlatana! 'Od ovog trenutka je počeo rat!'

U utorak su prijateljske utakmice odigrala dva suparnika Vatrenih u skupini D na predstojećem EURU u Francuskoj. Turska je u gostima pobijedila Austriju s 2:1, a Češka u Stockholmu remizirala sa Švedskom u utakmici koju su obilježili okršaji Zlatana Ibrahimovića sa gostujućim igračima.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 30. ožujak 2016. 19:58

Šveđani su poveli golom Berga u 14. minuti, a Češka izjednačila pogotkom Vydre desetak minuta kasnije nakon čega se rezultat nije mijenjao. Poslije utakmice češki mediji raspisali su se o 'trenutku gluposti' Zlatana Ibrahimovića koji je tijekom utakmice laktom u glavu udario veznjaka Češke Daridu, pa za vrat ščepao gostujućeg kapetana Tomaša Sivoka.

"Pokušao je laktom udariti i Ladislava Krejčija, a kad sam sve rekao sucu onda je počeo prijetiti: 'Od ovog trenutka je počeo rat!", opisao je branič Bursaspora svoj bliski susret sa Zlatanom, koji je imao i svoj uvod.

Naime, na početku utakmice, Ibrahimović je odgurnuo Sivoka i odbio se rukovati s njime, a sve je rezultiralo okršajima na travnjaku koje su izazvali zgražanje u češkim medijima.



İbrahimovic refuses to shake hand with Sivok by MrBlackHoleMoon

Inače, češki izbornik Pavel Vrba je utakmicu otvorio u sastavu Vaclik - Gebre Selassie, Sivok, Suchy, Pudil - Darida, Maraček - Skalak, Kolar, Krejči - Vydra.

U drugom dijelu napravio je šest izmjena, a priliku su dobili Frydek, Brabec, Šural, Rada, Necid i Dočkal.

Hrvatska će otvoriti EURO 12. lipnja u Parizu utakmicom protiv Turske, a pet dana kasnije će u St Etienneu odmjeriti snage protiv Češke. Natjecanje u skupini zaključit će 21. lipnja u Bordeauxu protiv Španjolske.

Linker
23. rujan 2024 01:19