LEE SMITH Afp
Eurocast #8

Video: Stručnjak upozorava: ‘Od tog čovjeka Vatrenima prijeti velika opasnost, nije slučajno u Engleskoj‘

Češka nema toliko zvijezda, ali i dalje je to opasna i jako organizirana momčad
Piše: SNObjavljeno: 18. lipanj 2021. 07:48

Došao je i taj dan. Još od nedjelje i poraza Hrvatske od Engleske u nogometnim se krugovima samo priča o petku i srazu protiv Češke koja bi mogla odrediti sudbinu 'Vatrenih' na Europskom prvenstvu. Danas od 18 sati ćemo u Glasgowu napokon dobiti odgovore na sva ili barem na većinu naših pitanja.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić jučer je najavio kako će se u postavu vratiti Dejan Lovren, a i dalje nas zanima kako će posložiti ofenzivni dio momčadi. No, zanima nas i kako će izgledati Češka, a to je bila tema današnjeg izdanja Eurocasta, posebnog podcasta Sportskih novosti posvećenog Europskom prvenstvu.

U goste nam je došao Milan Martinović, nogometni menadžer koji više od 30 godina živi na relaciji Hrvatska - Češka. Martinović je stručnjak za češki nogomet i definitivno nam je mogao dati odgovore na pitanja kako igra njihova reprezentacija za koju smatramo da je ipak slabija od 'Vatrenih'.

Češka nema toliko velikih zvijezda kao u nekim ranijim godinama, ali i dalje je to opasna i jako organizirana momčad. Naš gost otkrio nam je odakle prijeti najveća opasnost za Hrvatsku te na što bi izbornik Dalić i naši nogometaši trebali obratiti najveću pažnju...


Dalić skriva sastav

"Imam dojam da se Dalić igra i s igračima, možda tako želi postići duh napetosti. Moguće da će tijekom dana doći do promjena. No, koji god sastav zaigra, moramo dobiti. Moramo pokazati zašto smo svjetski doprvaci i da smo bolji od Čeha", u uvodu će Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.

"Po igračkim imenima smo apsolutno bolji, no nekad to ne znači ništa. Oni su u pripremnim utakmicama imali problema sa zadnjom linijom. I ja bih volio da igra Bruno, ali ta odluka je na izborniku", dodaje nogometni menadžer Milan Martinović.

Na kojoj su razini Česi, pola igrača im igra češku ligu?

"Vidjeli ste do kuda je Slavija došla, do četvrtfinala Europske lige. Mislim da imaju ligu jaču od naše, a jedna Slavija je na razini Dinama. Oni vole nogomet, ali nije tamo tolika euforija. Hokej je za njih sport broj 1", smatra Martinović.

Odakle, osim Schicka, prijeti najveća opasnost?

"Schick je jako specifičan igrač kojeg dobro poznajem. Takvom igraču treba poticaj jer se nekad zna opustiti. Souček? Napravio je dobru karijeru, mislim da poslije Schicka od njega prijeti u tom ofenzivnom dijelu prijeti najveća opasnost. Ima fantastičan ofenzivni tajming i ima odlično čitanje igri u ofenzivnim akcijama. Mislim da je zabio osam golova u Engleskoj (za West Ham United, op.a.). Doveli su ga za velike novce i pokazao je da se na njega može računati."

Kako Česi gledaju na nas?

"Česi nas strašno respektiraju jer znaju da smo nogometna nacija."

Kako će igrati Češka?

"Oni će igrati dosta čvrsto. Oni su sa Škotima u duelima bili tu negdje, ali za razliku od Škota ono još i igraju nogomet. Škoti preskaču igru, pokušavaju s centaršutevima i dugim loptama, dok ovi koriste dubinu. Obrana? Mislim da je to njihova najslabija karika. Zabijemo li gol u prvih 20-ak minuta, mislim da ćemo onda lagano pobijediti", zaključio je Martinović.

Linker
20. travanj 2024 22:02