Mihajlo Mudrik

 TWITTER
MALA MAJSTORIJA

VIDEO: Razočarao po dolasku na Otok, proglasili ga ‘mačkom u vreći‘, a sada je oduševio potezom za TV špice

Njegova igra i kreativnosti zapravo je luda‘ - rekao je jedan od oduševljenih fanova londonskog velikana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. srpanj 2023. 17:38

Mladi ukrajinski krilni napadač Mihajlo Mudrik stigao je u zimskom prijelaznom roku iz Šahtara u Chelsea za ‘astronomsku‘ odštetu od 70 milijuna eura, ali u prvoj polusezoni na Otoku baš i nije impresionirao.

U 15 nastupa upisao je tek dvije asistencije, no valja uvijek imati na umu da je igračima potrebno i određeno vrijeme za prilagodbu. U današnjem nogometu, kad se od trenera i igrača traži da isporučuju ‘sad, odmah i stalno‘, kako je to lijepo opisao Slaven Bilić, nije trebalo puno vremena pa da se Mudrika proglasi ‘flopom‘.

Ipak, da nije ‘mačak u vreći‘, pokazao je Mudrik u nastupima za mladu reprezentaciju Ukrajine na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

Njegova je momčad u nedjelju svladala Francusku s 3:1 i prošla u polufinale, a Mudrik je izborio kazneni udarac za izjednačenje i potom uoči poluvremena fantastičnom asistencijom sa svoje polovice poslužio Georgija Sudakova koji je zabio svoj drugi gol za preokret.

I u nastavku je Mudrik ponovio slično dodavanje, no pogotka nije bilo, da bi priču trećim ukrajinskim golom zaključio Artem Bondarenko.

Ukrajince u polufinalu čeka Španjolska, u Chelseajevi navijači na društvenim mrežama nisu skrivali oduševljenje igrom mlade ukrajinske zvijezde.

‘Mudrik i Madueke će ‘kuhati‘ pod Pochom‘, napisao je jedan navijač predviđajući procvat mladih snaga Bluesa pod vodstvom novog menadžera Mauricija Pochettina.

‘Mudrikova igra kreativnosti zapravo je luda‘, dodao je drugi oduševljeni fan londonskog velikana, a treći ga je nazvao ‘gamechanger‘ zbog izborenog penala i asistencije za drugi gol.

Mladi Ukrajinac dobio je i novi nadimak: ‘Mudrykinho‘...

Linker
17. svibanj 2024 15:19