AFP
ARSENAL -MAN. CITY 3-0

VIDEO: Rapucani Arsenal pregazio prvake i najavio napad na titulu!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. kolovoz 2014. 19:56

Otvaranje engleske sezone proteklo je u znaku Arsenala. Momčad Arsenea Wengera osvojila je 13. naslov pobjednika Community Shielda, odnosno Superkupa, danas su potpuno nadigrali aktualnog prvaka Engleske - Manchester City.

Oba trenera morali su sastaviti prve jedanaestorice bez velike većine prvotimaca. Wenger nije računao na svježe svjetske prvake - Özila, Mertesackera, Podolskog, nije bilo niti Walcotta, koji je već duže vrijeme ozlijeđen, kao i novi vratar Ospina. Na klupi je, pak, ostao nedovoljno zaliječeni Olivier Giroud. S druge strane Manuel Pellegrini također je zaigrao bez sudionika velikog finala Svjetskog prvenstva - Agüera, Demichelisa i Zabalete, te Brazilca Fernandinha, a nije bilo ni Lamparda, te Sagne, kao niti ozlijeđenog Negreda. U takvoj konstelaciji snaga od prve minute Topnici su se nametnuli i diktirali ritam dvoboja.

Međutim, prvu izgledniju priliku vidjeli smo pred Szczesnym, u prilici se našao Nasri, ali je Chambers uspio ući u blok i spriječiti bivšeg igrača Arsenala u poentiranju. Zbilo se to u 11. minuti, a Arsenal je svoju nadmoć okrunio 10 minuta kasnije. Santi Cazorla je odmjerenim udarcem pogodio lijevi donji kut vratara Caballera, ovoljetnog pojačanja iz Malage.

I nastavak dvoboja protekao je u dominaciji Arsenala, ali prilika nije bilo previše, osim Sanoga četiri minute nakon vostva, ali udarac mladog Francuza prošao je pokraj vratnice. Pellegrinijeva momčad jednostavno nije mogla zadržati loptu, Građani su sve zanimljive situacije pred vratima Topnika iskreirali pojedinačnim akcijama, ali završno dodavanje uvijek je bilo neprecizno. I onda tri minute prije isteka prvog dijela slijedi odluka. Sanogo je dobio vrlo dobru loptu u prostor, Boyata ga je uspio sustići, ali onda je Francuz lucidno ostavio loptu za Ramseya koji se trzajem oslobodio trojice braniča i onda mirno proslijedio loptu u mrežu.

Wenger je u nastavak utakmice ušao s trojicom novih igrača Monreal, Oxlade-Chamberlain i Giroud zamijenili su Koscielnog, Sancheza i Sanoga, a pečat na uvjerljivu pobjedu stavio je Olivier Giroud udarcem sa ruba kaznenog prostora. Francuz je prebacio Caballera, a pomogla je i noga Kolarova od koje je lopta dobila neuhvatljivu putanju za nesretnog argentinskog vratara.



Arsenal 3-0 Manchester City by ourmatch

ARSENAL - MANCHESTER CITY 3-0

LONDON Stadion Wemley. Gledatelja 80.000. sudac: Michael Oliver.

STRIJELCI: 1:0 - Cazorla (21), 2:0 - Ramsey (42), 3:0 - Giroud (61).

ARSENAL: Szczesny - Debuschy, Chambers, Koscielny (od 46. Monreal), Gibbs - Ramsey (od 86. Campbell), Arteta, Wilshere (od 68. Flamini) - Sanchez (od 46. Oxlade-Chamberlain), Cazorla (od 70. Rosicky) - Sanogo (od 46. Giroud). Trener: Arsene Wenger.

MANCHESTER CITY: Caballero - Clichy, Nastasić, Boyata, Kolarov (od 76. Richards) - Toure (od 60. Zucculini), Fernando - Navas (od 86. Sinclair), Jovetić, Nasri (od 46. Silva) - Džeko (od 60. Milner). Trener: Manuel Pellegrini.

Linker
19. rujan 2024 23:44