Clive Mason/Getty Images
IVAN LEKO PRVI PUT PORAŽEN

VIDEO: PROBLEMI ZA PRVOG HRVATSKOG VRATARA UOČI UTAKMICE S ENGLEZIMA, PRIMIO TRI GOLA PA ZAMIJENJEN NA POLUVREMENU Je li u pitanju ozljeda ili...?

Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2018. 01:31

Nogometaši Genka novi su lideri belgijskog prvenstva nakon što su u susretu 10. kola kao gosti deklasirali Gent s 5:1 (3:1) i tako iskoristili 1:3 (0:1) poraz Club Bruggea na gostovanju kod Standarda u Liegeu.

Hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić branio je prvo poluvrijeme za Gent tijekom kojega je primio tri pogotka, Franko Andrijašević je visoki poraz svoje momčadi ispratio s klupe za pričuve, dok je Ivan Fiolić igrao za Genk od 77. minute.

Belgijski portal Voetbal24 naveo je nakon utakmice da se hrvatski vratar ozlijedio, iako se u prvi mah nagađalo da je smijenjen iz taktičkih razloga jer je u prvome poluvremenu primio tri pogotka. Ozljeda je došla u iznimno lošem trenutku budući da Vatreni igraju drugu utakmicu u Ligi nacija u petak 12. listopada protiv Engleske na Rujevici.

Pregled bi trebao pokazati koliko je ozljeda ozbiljna te hoće li hrvatska 'jedinica' konkurirati za nastup u petak.

Karlo Letica je branio, a Matej Mitrović je igrao čitavu utakmicu za Club Brugge, kojega vodi Ivan Leko, u prvom ovosezonskom porazu svoje momčadi.

Nakon ovih rezultata Genk je na vrhu ljestvice sa 26 bodova, drugi Club Brugge ima 25. Standard je peti sa 18, a Gent sedmi sa 14 bodova.

Ranije u nedjelju je suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi Anderlecht kao gost svladao Waregem sa 2:1 (1:0), a hrvatski napadač Ivan Santini nije konkurirao za nastup u momčadi Anderlechta koji je trenutačno treći na ljestvici sa 20 bodova.

Linker
24. travanj 2024 11:02