Igrači Partick Thistlea guraju Rangersovog Malika Tillmana

 Steve Welsh/pa Images/profimedia
POTPUNA LUDNICA

VIDEO Nevjerojatne scene na utakmici Rangersa: Hrvati sudjelovali u kaosu, trener naredio igračima da puste gol

Glasgow Rangersi prošli su u četvrtfinale škotskog Kupa nakon neviđene situacije u drugom dijelu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. veljača 2023. 20:56

Pobjedu Glasgow Rangersa u osmini finala Škotskog kupa, u kojoj su značajan doprinos dali Antonio Čolak i Borna Barišić, zasjenile su kaotične scene na terenu nakon kontroverznog pogotka.

Pobjeda drugoplasirane momčadi Premiershipa ne iznenađuje jer protivnik im je bila momčad Partick Thistlea, koja je peta u drugom razredu otočkog nogometa, ali nije "pala" bez borbe. Konačan rezultat bio je 3:2, s tim da su dva pogotka bili produkt bizarnih događaja.

Ekipa iz Championshipa je unijela nervozu kod domaćih kada je u 35. minuti povela udarcem iz kaznenog udarca preko kapetana Kevina Holta. Na veliko olakšanje frustriranog Michaela Bealea, u 50. minuti utakmicu na početak udarcem glavom vraća Čolak.

image

Slavlje Antonija Čolaka

Steve Welsh/pa Images/profimedia

James Tavernier nakon toga je promašio jedanaesterac, ali najnadrealnije scene tek su uslijedile.

Harry Milne u 74. minuti, u situaciji kada se činilo da neće doći do lopte, ulazi oštro u duel i staje na nogu Malika Tillmana. Igrači Rangersa izbacili su loptu izvan igre, dok im se igrač pridigne, računajući da će im gosti vratiti posjed. Ipak, Tillman je imao drugačije planove.

U trenutku kada je branič Partick Thistlea išao neopterećeno vratiti posjed protvnicima, Amerikanac je vjerojatno u frustraciji koja se skupila jer raniji prekršaj na njemu nije nagrađen kartonom, prije došao do lopte te kroz obranu koja to nije očekivala izašao jedan na jedan s vratarom.

Uslijedile su žestoke rasprave i naguravanja, u kojima je požutio i Borna Barišić, a sudjelovali su gotovo svi igrači oba sastava. Nakon kratkog prekida, trener Rangersa odlučio se za fair play potez: naložio je svojim igračima da dopuste Scottu Tiffoneyju da uzme loptu nakon nastavka utakmice i izjednači rezultat.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Susret se nastavio, a prolazak dalje osigurali su igrači škotskog velikana tek u 86. minuti, pogotkom Jamesa Sandsa, a na asistenciju hrvatskog reprezentativca Borne Barišića.

image
Steve Welsh/pa Images/profimedia

Linker
03. svibanj 2024 15:38