BOXING DAY

VIDEO: Manchester United preokrenuo 0-2 kod Hulla, Walcott uništio West Ham!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. prosinac 2013. 16:58

Arsenal je nakon domaćeg remija s Chelseajem danas na rasporedu imao još jedan gradski derbi, ovaj put s imperativom pobjede na gostovanju kod West Hama u čijem sastavu nije bilo ozlijeđenog Mladena Petrića. Topnici u prvom dijelu nisu iskoristili nekoliko obećavajućih situacija, a u prvoj minuti nastavka Carlton Cole je iz blizine lako poentirao za vodstvo Čekićara nakon pogreške Arsenalova vratara Szczesnog.

Ipak, pritisak Wengerove momčadi bio je sve jači, i u 68. minuti Walcott je izjednačio, a domaći vratar Adrian mogao je i bolje reagirati. Lukas Podolski se nakon dugog izbivanja vratio na teren u velikom stilu. Prvo je asistirao Walcottu koji je glavom pogodio za vodstvo, da bi potom povratnu loptu Girouda precizno ljevicom smjestio u donji lijevi kut za konačnih 1:3.

- Bila je ovo teška utakmica, ali ostvarili smo vrlo važnu pobjedu u utrci za naslov - rekao je Walcott.

Tako su Topnici, barem na par sati, preuzeli vodstvo na ljestvici, a u sljedećem kolu čeka ih gostovanje kod razigranog Newcastlea.

Igrači Manchester Uniteda još jednom su pokazali zašto ih zovu kraljevima preokreta. Na gostovanju kod Hull Cityja gubili su s 2:0 već u 13. minuti, a pogotke za domaćina postigli su Chester i Meyler. Međutim, Crveni vragovi uspjeli su u kratkom roku izjednačiti rezultat. Prvo je glavom na asistenciju Rooneya pogodio branič Smalling, da bi potom Wayne Rooney sjajnim udarcem iz voleja postigao svoj 150. premierligaški pogodak za United.

U nastavku su gosti osigurali pobjedu zahvaljujući autogolu Jamesa Chestera, koji je od junaka postao tragičar. Riječ je o bivšem igraču Uniteda, koji je u 66. minuti pod pritiskom Rooneya skočio i matirao svog vratara. Po prvi put u premierligaškoj povijesti dogodilo se da u jednom mjesecu trojica igrača u istoj utakmici zabiju u svoju i suparničku mrežu.

Igrači Davida Moyesa ovom su se pobjedom (peta zaredom u svim natjecanjima) približili momčadima iz vrha ljestvice, a junak Rooney bio je zadovoljan borbenim duhom kojeg je iskazala momčad s Old Trafforda.

- Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo se brzo vratili s dva pogotka prije poluvremena. Nakon što smo postigli treći gol, pokušali smo sve riješiti i četvrtim, no i ovo je za nas odličan rezultat. Počeli smo pokazivati pravu kvalitetu, borimo se jedan za drugoga. Spremni smo za izazove koji nas čekaju - poručio je Rooney.



Goal Hazard - Chelsea 1-0 Swansea City - 26-12... by The-Best-Games

Chelsea je pred svojim navijačima dominirao protiv Swanseaja, a za pobjedu mu je bio dovoljan pogodak kojeg je u 29. minuti postigao Hazard nakon asistencije A. Colea. Bluesi su tako zadržali dva boda zaostatka za vodećim Arsenalom.

Southampton je bez bolesnog Dejana Lovrena uvjerljivo slavio na gostovanju kod Cardiffa. Prva dva pogotka za Svece postigao je Rodriguez u 14. i 20 minuti, da bi potom u 27. asistirao Lambertu za 0:3.

Stoke je dobro otvorio gostovanje kod Newcastlea, Assaidi je u 30. minuti poentirao za vodstvo, no u završnici prvog dijela u razmaku od samo četiri minute crvene kartone zaradili su Whelan i Wilson. Svrake su iskoristile brojčanu prednost i nakon preokreta stigle do visoke pobjede. Remy je promašio jedanaesterac, ali je nakon toga postigao dva pogotka, a po jednog su dodali Gouffran, Cabaye i iz jedanaesterca Cisse.

Everton je kod kuće kiksao protiv Sunderlanda, a oduka je pala u prvom dijelu, kad je vratar Howard skrivio jedanaesterac i zaradio isključenje . Ki-Sung Yong je s bijele točke postigao pogodak vrijedan tri boda. Nikica Jelavić u igru je ušao u 76. minuti umjesto Pienaara.

Crystal Palace je u drugoj minuti sudačke nadoknade osigurao važnu pobjedu kod Aston Ville, važne gostujuće bodove osvojio je i Fulham kod Norwicha, dok je Tottenham pred svojim navijačima remizirao s West Bromwich Albionom.

Premiership, 18. kolo:

Aston Villa - Crystal Palace 0-1 (Gayle 90)

Cardiff - Southampton 0-3 (Rodriguez 14, 20, Lambert 27)

Chelsea - Swansea 1-0 (Hazard 29)

Everton - Sunderland 0-1 (Sung-Yueng Ki 25-11m)

Newcastle - Stoke 5-1 (Remy 44, 56, Gouffran 48, Cabaye 66, Cisse 80-11m / Assaidi 29)

Norwich - Fulham 1-2 (Hooper 13 / Kasami 33, Parker 87)

Tottenham - West Bromwich 1-1 (Eriksen 36 / Olsson 38)

West Ham - Arsenal 1-3 (Cole 47 / Walcott 68, 71, Podolski 79)

Hull - Manchester United 2-3 (Chester 4, Meyler 13 / Smalling 19, Rooney 26, Chester 66-ag)

Manchester City - Liverpool 2-1 (Kompany 31, Negredo 45+1 / Coutinho 24)

Redoslijed: 1. Arsenal 39, 2. Manchester City 38, 3. Chelsea 37, 4. Liverpool 36, 5. Evertom 34, 6. Newcastle 33, 7. Manchester United 31, 8. Tottenham 31...

Linker
22. rujan 2024 03:47