Odermatt je odradio kišni trening s reprezentacijom

 MARCO ODERMATT INSTAGRAM
SKIJAŠ U KOPAČKAMA

VIDEO Izbornik na trening reprezentacije doveo neočekivanog gosta: ‘Lopte su nešto tvrđe nego sam navikao‘

Izbornik Švicarske koja se sprema za Euro, pozvao u goste najboljeg svjetskog skijaša
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 06. lipanj 2024. 07:02

Poslušati mišljenje i iskustva onoga koji je najbolji u poslu kojim se bavi uvijek je privilegij, čak i ako je tvoj posao drukčiji. Nogometni reprezentativci Švicarske pripremaju se za nastup na Europskom prvenstvu, a na jedan dan tijekom priprema ugostili su najboljeg sportaša svoje zemlje i trenutačno najboljeg skijaša svijeta Marca Odermatta.

“Specijalni gost”, kako su ga najavili, odradio je i pola sata nogometnog treninga i prema svim fotografijama i video zapisima odlično se zabavljao iako je cijelo vrijeme padala kiša.

Na terenu sve izgleda brže

I pritom Odermatt nije stajao sa strane ili bio “smetalo” na treningu, odradio je sve vježbe kao i nogometni reprezentativci, a u nekima i prilično impresionirao sve koje su vidjeli kako se snalazi s nogometnom loptom.

- Lopte su nešto tvrđe nego sam navikao, a tek kad ste na terenu doista vidite kako se neke stvari brzo događaju - rekao je skijaški dominator koji je nekad baš kao i većina dječaka slobodno vrijeme kratio nogometom, ali nikad nije ni pomišljao na treniranje nogometa.

- U osnovnoj školi i kasnije u srednjoj sportskoj u Engelbergu često smo igrali nogomet za vrijeme odmora ili nakon škole.
Ali mnogi vrhunski sportaši nisu dobri samo u svom sportu, nego se dobro snalaze i u nekim drugima čak i ako ih rijetko prakticiraju, a to se vidjelo i na načinu kako je Odermatt sudjelovao u treningu u društvu onih kojima je nogomet posao.

- Najveća razlika između skijanja i nogometa? U skijanju jako rijetko imamo osjećaj da pobjeđujemo i gubimo zajedno kao tim.
Odermattov dolazak u kamp švicarske reprezentacije bio je ideja izbornika Murata Yakina, koji rekreativno skija kad god može i obožava ovaj sport.

- Bilo je to sjajno iskustvo - kaže Odermatt, ali i priznaje kako je bio mnogo nervozniji nego inače kad je nakon nogometnog treninga održao predavanje ili je bolje reći imao razmjenu iskustava s nogometnim reprezentativcima.

image

Marco Odermatt nogomet

MARCO ODERMATT INSTAGRAM

Ide i na Europsko prvenstvo

- Obično ovakve nastupe imam pred djecom ili mladim skijašima pa je hijerarhija jasna. Govoriti pred 30 reprezentativaca je malo teže. Ovdje ste ravnopravni, jer neki su u svojoj karijeri postigli barem koliko i ja - objasnio je olimpijski pobjednik, dvostruki svjetski prvak i trostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa tako da je u hijerarhiji sportske uspješnosti ipak on iznad, ali jasno je što je htio reći.

Od kapetana Granita Xhake dobio je na poklon reprezentativni dres s brojem 10 koji će, kako je odmah rekao, dobiti svoje mjesto u njegovoj privatnoj teretani odmah uz dres švicarske NHL zvijezdom i kapetana Nashville Predatorsa, Romana Josija.
Ali prije nego dres završi na zidu možda ga prošeće i na skorašnjem Europskom prvenstvu. Naime, Odermatt će uživo bodriti švicarsku reprezentaciju u jednoj utakmici, barem je takav plan za sada...

image

U malo drukčijoj opremi od uobičajene - Marco Odermatt

MARCO ODERMATT INSTAGRAM

- Bit će u Frankfurtu na utakmici protiv Njemačke.

Veliki je optimist što se tiče nastupa svojih sunarodnjaka na Europskom prvenstvu, pa ako oni opravdaju njegovo mišljenje o njihovim mogućnostima vjerojatno se ne bi zaustavio na samo jednom odlasku u Njemačku.

Linker
06. lipanj 2024 07:02