Conor Molloy/prosports/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia
‘TUNEL‘ ZA VATRENOG

VIDEO: Gvardiol pokazao zašto ga Pep obožava, a onda je uslijedio potez koji kruži internetom

U jednom od rijetkih slučajeva kada je okupirao bekovsku poziciju u drugom dijelu, dobro ga je "izvozao" Timber
Piše: SNObjavljeno: 22. rujan 2024. 20:32

Manchester City i Arsenal na Etihadu su odigrali fantastičan derbi. Utakmica koja je pružila sadržajno prvo poluvrijeme u kojem su Topnici stigli do 2:1 vodstva, u drugom dijelu se pretvorila u opsadu gola Arsenala, zbog činjenice da je momčad Mikela Artete ostala s desetoricom igrača na samom kraju poluvremena. Krivac je bio Leandro Trossard, koji je nakon snažnog duela s Bernardom Silvom napucao loptu i zaradio drugi žuti karton.

U drugom dijelu, tijekom opsade gola Arsenala, jedan od najisturenijih u igri Građana uz Haalanda bio je - Joško Gvardiol. Vatreni je počeo utakmicu na poziciji lijevog beka te se često uvlačio u sredinu, nominalno vezni red, no kako su Građani "kampirali" na rubu kaznenog prostora tako se i Gvardiol pomaknuo sve više golu.

Ta pozicija donijela mu je dva konkretna pokušaja lijevom nogom, no u oba slučaja vratar Raya je pokazao svoje golmanske sposobnosti. Prema Gvardiolovom broju dodavanja može se vidjeti da nije previše igrao ulogu niti stopera, a niti beka, nego je većinom čekao kvalitetno proigravanje u kaznenom prostoru.

image

Statistika: Sofascore

U jednom od rijetkih slučajeva kada je okupirao bekovsku poziciju u drugom dijelu, dobro ga je "izvozao" nominalno desni bek Topnika, Jurrien Timber. Nizozemac je Gvardiolu prodao potez "kroz noge" te nakon toga osvojio nešto prostora.

Potez Timbera pogledajte OVDJE.

Sve u svemu, dosta zanimljiva uloga za Vatrenog, koji je još jednom pokazao svoju raznovrsnost - zbog koje ga Guardiola obožava.

Linker
23. rujan 2024 02:35