DENIS LOVROVIC Afp
EUROCAST #6

Video: ‘Došlo je vrijeme da igramo s dva napadača, a jedan je Vatreni važan za Hrvatsku, on mora igrati!‘

U novoj epizodi Eurocasta gost Sportskih novosti bio je trener Zoran Zekić
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2021. 07:52

Prvo kolo Europskog prvenstva je odigrano, vrijeme je za sabiranje dojmova, a naravno da hrvatske navijače najviše zanimaju Vatreni. Poraz od Engleske je za nama, na njega se više ne treba puno osvrtati već izvući pouke i pripremiti se za Češku, utakmicu koja nas čeka u petak u 18 sati.

I prije Eura izbornik Zlatko Dalić je najavio kako će praktično imati dvije momčadi, odnosno da ćemo vidjeti jedno lice Hrvatske protiv Engleske, a drugo protiv Češke i Škotske. Nakon 'Gordog Albiona' najavio je i neke promjene, a iz tabora 'Vatrenih' dolaze vijesti kako bi bez mjesta u momčadi mogao ostati Marcelo Brozović, jedan od najboljih igrača Hrvatske zadnjih nekoliko godina.

O tome kako će igrati Hrvatska u novoj epizodi Eurocasta, specijalnog podcasta posvećenog Europskom prvenstvu, razgovarali smo s nogometnim trenerom Zoranom Zekićem. S njime smo i analizirali sve što smo vidjeli u jučerašnjem (utorak) programu Eura, uključujući i veliki rekord Cristiana Ronalda koji je s 11 golova ostao sam na vrhu liste najboljih strijelaca na europskim prvenstvima. Naravno, pričalo se i o velikom derbiju između Francuske i Njemačke koji je otišao na stranu Francuza.


Slijedi utakmica s Češkom...

"Mislim da nas ne mogu ničime iznenaditi. Mi ćemo u toj utakmici napadati. Mi ćemo sigurno imati posjed, samo moramo u ovih par dana smisliti kako ćemo točno igrati. Moramo biti strpljivi, razvlačiti ih, utrčavati što više u prazan prostor. Moramo imati više igrača u 16 metara, a to je i jedna od odlika Češke. Uglavnom, oni imaju taj centaršut s poludistance, s desne strane... Moramo biti spremni na te ubačaje. Volio bih da izgledamo kao Italija protiv Turske, da se od prve sekunde zna po što idemo", rekao je u uvodu Zoran Zekić.

Koga bi stavili na lijevi bek?

"Da nije ozlijeđen, bez obzira na Gvardiolove kvalitete, Barišić je naš najkompletniji lijevi bek", smatra Zekić.

"Ja bih osobno stavio Gvardiola. Barišić mi koncepcijski nije toliko za ovu momčad, posebno jer bi mi svakako igrao Petković, a on treba odigravanja, treba minijature, a ne toliko centaršut", dodao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Brozović ispada ili ostaje u prvih 11?

"Sumnjam da će ispasti. Ja ga ne recimo ne bih nikada maknuo, bez obzira na to što mu ovaj nastup nije bio najbajniji, čak bih rekao da je bio jedan od lošijih. Posebno jer sam od njega očekivao puno više. On nam treba u svakom trenutku. Morat ćemo preuzimati rizik, imati brži protok, a on je u Interu pokazao da to može raditi. U svakom ćemo trenutku morati imati jednog osigurača iza", smatra Zekić pa dodaje:

"Mislim da je došao trenutak da igramo s dva napadača. Pogotovo jer se radi o utakmici u kojoj trebamo tri boda. Meni je idealno da igramo s Brozom kao osiguračem, s Lukom i Kovom na dvije osmice, s Vlašićem na polušpici, a Petkovićem i Kramarićem u špici..."

Linker
04. svibanj 2024 19:06