Slavlje Dinamovih mladića

 DAMIR KRAJAC Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Dinamovi juniori nakon nevjerojatnog preokreta pobijedili Salzburg! Postigli dva gola u dvije minute

Katinić u 66. i Topić minutu kasnije. Prvi gol načeo je Austrijance, a drugi je posebna priča.
Piše: JL.Objavljeno: 11. listopad 2022. 15:50

DINAMO - SALZBURG 2:1 (Katinić 66‘, Topić 67‘/Havel 19‘)

ZAGREB: Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 460. Sudac: Jakob Alexander Sundberg (Danska). Pomoćnici: Ole Kronlykke (Danska) i Deniz Yurdakul (Danska). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

DINAMO: Pršlja – Gubijan, Katinić, Ruškovački, Majdandžić (od 84. Gurlica) – Lukanić, Krdžalić – Vrbančić (od 64. Brkljača) – Topić, Šakota (od 81. Čuljak), Rukavina. Trener: Ivan Senzen.

RB SALZBURG: Krumrey – Bijelić, Moswitzer (od 75. Žiković), Baidoo, Pejazić – Paumgartner (od 75. Zeteny), Sahin, Hofer (od 82. Sadeqi) – Havel (od 75. Crescenti), Reischl (od 68. Trummer), Konate. Trener: Fabio Ingolitsch.

Žuti kartoni: Šakota (31), Rukavina (53), Gubijan (78); Baidoo (26), Moswitzer (50), Reischl (51)


Nakon dva gostujuća poraza u skupini E Lige prvaka za mlade Dinamovi juniori su u 4. kolu upisali 2:1 pobjedu u Kranjčevićevoj protiv RB Salzburga. Gosti su poveli golom Havela u 19. minuti, ali su momci Ivana Senzena u drugom poluvremenu u dvije minute režirali preokret. Najprije Katinić nakon prekida, a zatim majstorija Topića bili su dovoljni za tri boda kojima je Dinamo sada došao do ukupnih šest i preskočio Austrijance u svojoj skupini.

Bila je to potpuno zaslužena pobjeda u kojoj su gosti kao i prije šest dana mislili da sve mogu dobiti na mišiće, ali i Dinamo ima svojeg G(r)ubijana u ekipi. Prvi pokušaj Dinama vidjeli smo u sedmoj minuti od igrača s brojem sedam na leđima. Topić je iz kosa pokušao, ali su gosti uspješno blokirali njegov udarac. Nastavili su napadati i već na samom startu pokazali su zube. Odgovorili su gosti nekoliko minuta ranije, kada je Pršlja fantastično obranio pokušaj Hofera koji je išao taman ispod grede. Uslijedila je potpuna dominacija Dinama koji preko Gubijana odnosno Rukavine nije uspjela ozbiljno ugroziti mrežu Krumreyja. Kako to obično biva, kad ne zabiješ svoje prilike, budeš kažnjen. Salzburg je do vodstva došao nakon kontre. Katinić je u duelu s Konateom izvukao deblji kraj, lopta se odbila do krilnog napadača Havela koji je povukao loptu prema golu, nudio mu se Konate na drugoj strani, ali je odlučio sam završiti akciju. Pucao je s vrha šesnaesterca, Pršlja je čak i dirao tu loptu koja je na kraju završila u Dinamovoj mreži.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nedugo nakon gola Šakota je pao u gostujućem kaznenom prostoru. Umjesto jedanaesterca, glavni arbitar pokazao je žuti karton 18-godišnjem napadaču Modrih koji je isprva bio povučen za dres, potom se i sudario s napadačem suprotne ekipe, Reischleom koji je došao skroz do svog šesnaesterca te je završio na travnjaku. Sudac je procijenio da kontakt nije bio dovoljan za najstrožu kaznu, a još je zbog vjerojatno teatralnog pada u svemu vidio simuliranje. Mnogi prisutni na tribini nisu se složili s ovom odlukom. Momčad Ivana Senzena nastavila je dominirati, Rukavina, Topić, Šakota tehnički su bili bolji od svojih čuvara i lako su ih izbacivali svojim driblinzima, ali se uvijek zatim pojavila dodatna podrška, neki novi igrač Salzburga koji bi otklonio opasnost. Imali su Modri za čime žaliti pri odlasku u svlačionicu. Bili su bolja momčad, često su prijetili, a Salzburg je usprkos tome ipak bio u vodstvu. Svi su se pitali: Kakva će biti reakcija u drugom poluvremenu?

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Očito je Senzen pogodio u srž s riječima u svlačionici jer Dinamo se prilagodio igri Salzburga i išao muški u svaki duel. S puno više odlučnosti, pa ako treba i puno više prekršaja radili su u nastavku utakmice. A onda je na početku 60. minute odlučio na teren poslati Brkljaču koji je zamijenio nevidljivog Vrbančića. I upravo je donedavni junior Hajduka bio inicijator preokreta. Odmah po ulasku izveo je slobodan udarac iz kojega je Dinamo izjednačio rezultat. Lopta je u gužvi došla do stopera Modrih, Katinića koji ju je poslao u mrežu. Očito je on dao dodatna krila domaćinima koji su već u idućem napadu napravili potpuni preokret. Fran Topić izveo je pravu majstoriju na malom prostoru. Poigrao se s austrijskom obranom, driblingom izbacio čak četiri igrača i onda iz ‘treće sreće‘ odnosno svojeg trećeg pokušaja na utakmici skinuo paučinu s lijevih rašlji. Ma tko je Lionel Messi? Začulo se negdje s gornjeg reda tribina u Kranjčevićevoj nakon ovog prekrasnog poteza. Sjetili su se nakon toga gosti da bi manje mogli tražiti kontakt igru, a više napadati gol, ali Dinamovi juniori uspješno su otklonili sve opasnosti od svog gola i zasluženo slavili.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Pobjeda Dinama! Novo slavlje za ZG-momčad i povratak u utrku za plasman u drugi krug UEFA-ine Lige mladih. O preokretu Modrih, golovima Katinića i Topića još će se pričati...

90‘ Čeka nas još pet minuta sudačke nadoknade

84‘ Evo i nove promjene, umjesto Majdandžića u igri je Gurlica.

80‘ Umjesto Šakote, kod Dinama u igru ulazi Čuljak.

78‘ Gubijan je dobio žuti karton, a slobodni udarac Salzburga iz opasne pozicije nije prouzročio mnogo patnje za Dinamovu obranu.

74‘ Trostruka izmjena u Salzburgu, u igru ulazi i Rocco Žiković, inače najskuplji igrač transferiran iz Istre...

71‘ Prvi Dinamov pogodak danas sada je službeno pripisan Katiniću. On je u gužvi pred vratima ipak dirao loptu i sproveo je u mrežu.

67‘ GOOOOOL! Odmah preokret! Topić je izbacio tri igrača, okrenuo se i zabio pod gredu za 2:1. Tek što se bilo krenulo s centra Dinamo je osvojio loptu i spektakularno zabio.

>>> POGODAK ZA PREOKRET DINAMA POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
DAMIR KRAJAC Cropix

66‘ GOOOOL! Dinamo je izjednačio! Iz prekida kojeg je izveo Brkljača - do pogotka, Katinić je strijelac. Uz dosta sreće stiglo je izjednačenje.

>>> POGODAK ZA PORAVNANJE DINAMA POGLEDAJTE OVDJE <<<

64‘ Umjesto Vrbančića sada kod Dinama ulazi Marko Brkljača. Prva je to izmjena na utakmici.

61‘ Pao je sada Reischl u kaznenom prostoru Dinama, no nije bilo kaznenog udarca. Dinamo ima posjed lopte, ali gosti su dosta konkretniji kada su prilike u pitanju.

57‘ Sjajna akcija Salzburga! Pola posla napravio je Hofer s lijeve strane, vratio na vrh šesnaesterca do Reischla koji je zamalo neprecizan.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

55‘ Prilika gostiju, no dodavanje Sahina za Konatea potonji nije dobro iskoristio. Lopta je prešla preko noge i otišla visoko iznad gola.

53‘ Gabrijel Rukavina zaradio je žuti karton, treći je to igrač danas s javnom opomenom.

50‘ Novi dobar pokušaj Dinama nakon prekida, lopta je stigla do Lukanića koji puca s ruba kaznenog prostora, no lopta u bloku pogađa Baidooa.

47‘ Na početku drugog poluvremena utakmice dobar udarac Havela uspio je obraniti Pršlja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Dinamo je imao svoje prilike, češće su prijetili Modri, ali Salzburg je iskoristio jednu pogrešku i preko Havela poveo i do kraja poluvremena uspješno obranio prednost.

45‘ Pršlja brani pokušaj Konatea!

43‘ Dinamovci zaustavljaju kontru na jednoj strani, a onda pokušaj Rukavine odlazi u blok na drugoj.

36‘ Dinamo je imao slobodni udarac, ali pokušaj Lukanića odlazi preko gola.

31‘ Šakota pada u šesnaestercu! Modri traže udarac s bijele točke, ali sudac ne dijeli njihovo mišljenje i 18-godišnjaku iz zagrebačkog kluba pokazuje žuti karton. Snimka je pokazala da je Šakota bio povučen za dres, potom se i sudario s gostujućim igračem te završio na travnjaku. Sudac je procijenio da kontakt nije bio dovoljan za najstrožu kaznu te je vjerojatno zbog nešto teatralnijeg pada u svemu vidio simuliranje. Neki se vjerojatno neće složiti...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

26‘ Ponovno griješe Modri i Salzburgu se otvara prilika za novu opasnu kontru, ali Katinić je ovoga puta na pravom mjestu i zaustavlja nalet gostiju.

19‘ GOL! Salzburg vodi 0:1. Pogreška Katinića, gosti uzimaju loptu koja odmah završava u nogama Havela. Mladi napadač gostujućeg sastava sjurio se prema golu Modrih i s 15-ak metara pogodio suprotni kut. Pršlja je bio blizu, ali lopta je ipak završila u mreži.

>>> POGODAK SALZBURGA POGLEDAJTE OVDJE <<<

18‘ Pokušao je i Krdžalić, no u njegovom udarcu s 20-ak metara nije bilo snage i vratar Salzburga to s lakoćom brani.

17‘ Puca i Rukavina! Opalio je s ruba šesnaesterca, bio je to lijep, ali neprecizan pokušaj koji je otišao malo iznad grede.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

15‘ Prijeti Dinamo! Rukavina se sjajno probio po lijevoj strani, poslao oštro loptu u sredinu, ona se odbija do Gubijana čiji udarac s 10-ak metara završava u bloku.

11‘ Odlična obrana Pršlje! Opalio je Hofer s ruba šesnaesterca, ali ispružio se vratar Dinama i vršcima prstiju fantastično obranio njegov udarac! Bit će korner za goste.

8‘ - Minutu poslije nova prilika za Dinamo! Opet je Topić pucao, ovoga puta iz gužve u petercu, lopta se odbila do Krdžalića na 16 metara, ali ovaj ne uspijeva pogoditi mrežu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

7‘ - Stopostotna prilika za Dinamo! Lukanić je sjajno proigrao Topića na lijevom krilu, ovaj je ušao u šesnaesterac i pucao s desetak metara iskosa, ali ravno u vratara Salzburga.

1‘ - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj!

Linker
28. rujan 2024 15:07