REUTERS/Enrique Marcarian
KVALIFIKACIJE ZA SP

VIDEO: Brazilci su se spasili poraza u zadnji tren! Messi zabio jubilarni 50. gol za Argentinu

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 30. ožujak 2016. 10:46

Sinoć su igrane utakmica 6. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Argentina je u Buenos Airesu s 2:0 savladala Boliviju golovima Mercada i Messija iz jedanaesterca. Messiju je to bio jubilarni 50. u dresu argentinske reprezentacije i još mu šest golova nedostaje da se izjednači s Gabrielom Batistutom na vrhu ljestvice najboljih nacionalnih strijelaca. Loša stvar po Argentinu je ozljeda Angela di Marije koji je travnjak napustio u 31. minuti.

Paragvaj je na domaćem travnjaku imao na dlanu pobjedu protiv Brazila budući su vodili 2:0 golovima Darija Lezcana i Edgara Beniteza, ali se 'seleçao' uspio spasiti poraza. Na 2:1 smanjio je Ricardo Oliveira, dok je Dani Alves zabio za izjednačenje u drugoj minuti sudačke nadoknade.









U ostalim utakmicama Urugvaj je kod kuće pobijedio Peru s 1:0 golom Edinsona Cavanija na asistenciju Luisa Suareza, Čile je uz dva gola Artura Vidala slavio u gostima kod Venezuele, dok je Kolumbija kod kuće s 3:1 bila bolja od Ekvadora uz dva gola Carlosa Bacce.









Na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija vodeći su Urugvaj i Ekvador, a obje reprezentacije imaju po 13 bodova. Argentina je trećeplasirana sa 11 bodova, a slijede Čile i Kolumbija s deset bodova. Brazil je šesti sa 9 bodova.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Kolumbija – Ekvador 3:1

Urugvaj – Peru 1:0

Argentina – Bolivija 2:0

Venezuela – Čile 1:4

Paragvaj – Brazil 2:2

Linker
24. rujan 2024 00:21