AFP
REAL - CORDOBA 2:0

VIDEO: Benzema i Ronaldo za pobjedonosni start, Luki Modriću 90 minuta

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 26. kolovoz 2014. 02:13

U 1. kolu novog španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real je na svom Santiago Bernabeu svladao Cordobu sa 2-0 (1-0). Pogotke za "kraljevski klub" postigli su Karim Benzema (30) i Cristiano Ronaldo (90). Kod prvog gola asistent je bio Kroos iz kornera, kod drugog Isco. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu za Real.

Domaća utakmica protiv Cordobe kao da je stvorena za zadovoljenje marketinških interesa Florentina Pereza. Tako je Ancelotti postavio momčad bez Xabija Alonsa, s Modrićem, Kroosom i Jamesom u središtu, ostatak ofenzivnog trojca ionako već ptice na granama znaju. Arbeloa je na otvaranju Primere dobio prednost pred Carvajalom, valjda da se dobije privid uravnoteženosti, a Keylor Navas još čeka (novi) kiks Casillasa.

Susret je uplovio u vode sigurnosti kada je Benzema nakon pola sata igre glavom zakucao loptu u mrežu nakon kornera Kroosa. Do pogotka, tražili su domaći jedanaesterac na CR-u (6) kojemu je vratar lijepo obranio pokušaj u 19. minuti. Cordoba je rijetko prelazila polovicu na Bernabeuu, iako je Havenaar (9, 43) opasno prijetio, no lopte su odlazile malo pored vratnica.

Posao je dovršio Ronaldo koji je, baš kao i Modrić odigrao 90 minuta, udarcem s 30 metara u donji lijevi kut. Cordoba može biti zadovoljna nastupom i vrlo dobrim otporom u drugom poluvremenu (opravdano poništen pogodak, Real gotovo da nije stvorio prigodu!), ali individualna kvaliteta presuđuje kada mehanizmi Galacticosa još naočigled nisu uštimani.

- Bili smo umorni - rekao je Ancelotti. Iako je još kolovoz, ovo je bila peta ovosezonska utakmica Reala...