Josip Šutalo

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NOVI ŠOK

VIDEO Ajax ovo ne pamti 15 godina: Šutalo se nije proslavio, veliki peh spriječio senzacionalni povratak

Bivši dinamovac mogao je bolje reagirati kod prvog gola, Sosa je odigrao čitav susret
Piše: HINA/SNObjavljeno: 11. veljača 2024. 16:57

U susretu 21. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Heerenveen je pobijedio Ajax sa 3-2 ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon više od 15 godina. Heerenveen je vodio 3-0, no umalo je sve prosuo. Šutalo i Borna Sosa odigrali su cijelu utakmicu, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Pelle van Amersfoort je u 11. minuti doveo domaćine u vodstvo. Jedan od glavnih krivaca je Josip Šutalo, koji ga je "zaboravio" prilikom ubačaja s lijeve strane i dopustio mu da neometano zapuca prema vratima. Osame Sahraouiji u 38. minuti zabio je za 2-0.

U gužvi u 16-ercu Šutalo je blokirao jedan udarac, ali lopta se odbila do Sahraouijia, koji nije imao težak zadatak. Van Amersfoort je početkom nastavka zabio i svoj drugi gol na utakmici za vodstvo 3-0. Pogotke i reakcije Šutala pogledajte OVDJE.

image

Heerenveen - Ajax

OLAF KRAAK Afp

Pawel Bochniewicz je u 51. minuti zatresao vlastitu mrežu za 3-1, a nadu gostima vratio je Chuba Akpom pogodivši u 79. minuti za 3-2. Ajax je u preostalom vremenu pokušao izjednačiti, gosti su u petoj minuti nadoknade čak i zabili gol, no uključio se VAR poništivši ga. Nije tu sreća pomazila Ajax, jer nedostajao je tek pokoji milimetar da lopta čitavim obujmom pređe crtu te da gosti režiraju senzacionalni povratak u posljednjim sekundama susreta. Fotografiju situacije pogledajte OVDJE.

Bila je to prva pobjeda Heerenveena u međusobni susretima nakon više od 15 godina. Posljednji put Heerenveen je slavio u siječnju 2009. godine, a potom je Ajax nanizao 25 pobjeda i četiri remija.

Kasnije se još sastaju Volendam i PSV, te Feyenoord i Sparta.

PSV vodi sa 56 bodova, Feyenoord ima 46, a Twente 44 boda. AZ je četvrti (36), a Ajax peti (35). Heerenveen drži 11. poziciju sa 25 bodova.

Linker
25. travanj 2024 16:09