AP Photo/Ariel Schalit
KUP NACIJA

Veliko slavlje E. Gvineje

Dva su pogotka postignuta u posljednje dvije minute (po jedan s obje strane), no domaćin je prije toga imao zaleđe u vodstvu 1-0 iz 62. minute kada je strijelac bio Randy
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2012. 21:37

Nogometaši Ekvatorijalne Gvineje prvi su se uspjeli plasirati u drugi krug Afričkog kupa nacija koje se ovog siječnja održava u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Veliko slavlje se u srijedu dogodilo za domaćina natjecanja koji je, nakon 1-0 pobjede protiv Libije (njihova prva povijesna pobjeda na Afričkom kupu nacija), pobijedio i Senegal s 2-1 u infarktnoj završnici. Naime, dva su pogotka postignuta u posljednje dvije minute (po jedan s obje strane), no domaćin je prije toga imao zaleđe u vodstvu 1-0 iz 62. minute kada je strijelac bio Randy.

U 89. minuti je Moussa Sow izjednačio za favorizirani Senegal, no pogodak prošle sezone najboljeg strijelca francuskog Le Championnata je jako malo značio. Senegal je, naime, ispao već u natjecanju po skupini, a pokopao ih je Alvarez golom u 90. minuti.

U zadnjem kolu Ekvatorijalna Gvineja igra protiv Zambije koja se još uvijek s Libijom bori za proboj dalje.

Nogometaši Zambije napravili su mali korak naprijed u vidu plasmana u daljnji krug Afričkog kupa nacija. Odigrali su 2-2 u Bati protiv Libije, te sada s četiri boda predvode skupinu A.

Da je Zambija pobijedila mogla je već sada proslaviti prolaz dalje, no s obzirom na razvoj utakmice mogu biti zadovoljni i bodom. Dva puta su gubili, ali su se i dva puta uspješno vratili iz zaostatka.

Prije ogleda je jaka kiša natopila travnjak u Bati, a po mnoštvu lokvi se nije moglo igrati, pa je ogled počeo sa sat i po zakašnjenja. Niti u trenutku kada se počela odigravati utakmica uvjeti nisu bili dobri, no ogled je ipak priveden kraju.

Oba je pogotka za Libiju postigao Osman, a početni već u 5. minuti. Na 1-1 je prvo izjednačio Mayuka u 29. minuti, dok je konačnih 2-2 postavio Katongo u 54. minuti.

Afrički kup nacija, 2. kolo:



skupina A:

Libija - Zambija 2-2 (Osman 5, 47 / Mayuka 29, Katongo 54)

Ekvatorijalna Gvineja - Senegal 2-1 (Randy 62, Alvarez 90 / Sow 89)

Redoslijed: 1. Ekvatorijalna Gvineja 6, 2. Zambija 4, 3. Libija 1, 4. Senegal 0.

Linker
25. rujan 2024 18:50