Gužva na kraju utakmice Promotionplay Domograda i Poliklinike Milojević

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
INTERVENIRAO SECURITY

Veliko iznenađenje i šok na Kutiji šibica, igrači se žestoko sukobili, viđena golčina s 15 metara

Četvrtfinale Kutije šibica donijelo je neočekivano ispadanje Poliklinike Milojević s igračima Futsal Dinama
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. prosinac 2023. 20:03

Dan nakon Božića opet je bio poseban za sve ljubitelje malog nogometa u glavnom gradu Hrvatske. Zagrebačka dvorana II Doma sportova ponovno je na Štefanje bila ispunjena do posljednjeg mjesta tijekom četvrtfinalnog dana glavnog turnira 52. izdanja kultne Kutije šibica. U sjajnom ozračju pune ‘‘dvojke‘‘ vadile su se vize za polufinale, koje je na rasporedu u četvrtak.

CB Sea Wolf Spegra i Big bang team Instalacije Jurković otvorili su seniorski program i bilo je vatreno. Polufinalist od lani protiv momčadi koja nikad nije osvojila Kutiju, no na njoj je u posljednjem desetljeću imala pregršt uspjeha, žestoki splitsko-zagrebački sudar.

U 5. minuti sjajnu priliku imao je CB Sea Wolf Spegra. Ivan Bradarić imao je čistu situaciju, zapisničar je već upisivao 1:0, ali odjednom se ukazao Marko Mikulić i čudesno obranio taj udarac. Slično je ponovio bivši Dinamov vratar u 9. minuti, ovoga puta njegova žrtva bio je najbolji strijelac prošlog izdanja Kutije, Antonio Blažević.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Spašavao je M. Mikulić Big bang, ali i on je bio nemoćan u 15. minuti. Toni Kirevski poveo je ubojitu kontru, odigrao za Bradarića koji mu je nepogrešivo vratio na drugu vratnicu i pogodak nije mogao izostati.

Probudio je primljeni gol domaće dečke, koji su počeli opasnije prijetiti. Blizu su bili u 18. minuti kad je opalio Jerko Leko, ali vratar Nikola Čizmić bio je spreman. U 22. je BB tražio sedmerac zbog prekršaja Blaževića na Dinu Bartoluciju, no nisu ga dobili, a u kontri je Kirevski izborio još jednu prekrasnu Mikulićevu obranu. Da je Bartoluci u 24. izjednačio s druge vratnice, da je neki od projektila Marija Ćibarića završio u mreži ili da je Leko gromovitim udarcem u 31. minuti umjesto okvira pogodio unutar njega, priča bi bila drugačija. No nije Big bang zabio i do kraja je Sea Wolf samo potvrdio pobjedu. U 38. je Blažević pogodio sa svoje polovice nebranjenu mrežu, a u 39. je prvo ime dvoboja Kirevski zabio za konačnih 3:0.

image

Tihomir Novak i Filip Bungić

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Tomislav Svetina

DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Vjerovali smo u prolaz, uvijek vjerujemo, to su takve naše splitske glave. Čak i protiv najboljih želimo uspjeh i ne predajemo se. Mala smo ekipa, ali s velikim srcem. Dvije godine zaredom smo u polufinalu Kutije, nema veće od toga. Čestitke momcima na pobjedi, u polufinalu nam je cilj isti - naglasio je Kirevski, čija je momčad sljedećeg suparnika doznala kasnije nakon dvoboja Biberon Koestlin - Krešimir Keta Bandić.

Promotionplay Domograd tražio je drugi uspjeh dana nakon što su veterani ušli u finale. Gazda momčadi Antonio Franja bio je svjestan da njegovu momčad čeka težak posao, Poliklinika Milojević s igračima Futsal Dinama, prvaka Hrvatske u futsalu i osvajač Kutije iz 2017. No Štefanje na Kutiji donijelo je veliko iznenađenje...

image

Jakov Kitarović

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Toni Kirevski i Robert Janjiš

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Na samom startu veliki šok za PP, njihova glavna zvijezda Vedran Matošević morao je izaći zbog ozljede. Dalo im je to dodatnu snagu, čvrsto su stali iza i strpljivo čekali šansu u napadu. Dočekali su je u 10. minuti, pucao je Josip Šoljić iz daljine, a loptu u mrežu iza vratara Ivana Pavlića, koji je ranije branio i za veterane Zloće i prijatelja, proslijedio Filip Bungić. Odolijevali su PP-ovci sve do 19. minute kada im nije bilo spasa. Luka(vi) Perić odlučio je s ruba šesterca tući petom i bila je to idealna odluka u idealnom trenutku - Milojević je izjednačio.

U 24. je PP opet poveo, pola posla odradio je Željko Petrović, ostatak strijelac Filip Matijašević. Lopta u nogama Poliklinike Milojević, stalni napadi, ali s druge strane čvrst blok i raspoloženi vratar Marko Maričević.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Dino Bartolucci i Antonio Asanović

DAMIR KRAJAČ/Cropix

I onda u 31. minuti gol dana. S otprilike 15 metara iz slobodnjaka je opalio Šoljić i fantastično pogodio cilj za odlazak na, pokazalo se, nedostižna dva gola viška. Dapače, Matijašević je u 38. zabio na prazna vrata, isto kao i Šoljić u 40. za pomalo nevjerojatnih 5:1. Filip Novak je potom ublažio poraz...

Nakon toga i malo ružnih scena, žestoko su se sukobili igrači na parketu, crvene kartone zaslužili Matijašević kod pobjednika i Tihomir Novak kod poraženih. Srećom nije eskaliralo u teži incident, ali PP je za polufinale ostao bez svoje iznimno važne karike...

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Naravno da smo vjerovali, zato smo ovdje. Dečki dugo igraju zajedno, ja sam im došao pomoći kao velikonogometaš i ispalo je odlično. Nažalost, došlo je na kraju do nepotrebne nervoze nakon njihovog ružnog starta i mi smo za polufinale ostali bez jednog od glavnih igrača, nakon što nam se prije toga ozlijedio i Matošević. Ništa, idemo se sad odmoriti dva dana i onda idemo po to finale. Veterani su ga izborili, red je da ga izborimo i mi - rekao je Šoljić, jedan od junaka Promotionplay Domograda.

Kasnije u utorak doznali su polufinalnog suparnika, čekao se ishod sraza između Kerschoffset Kamgrada i Feroterm Čamber gradnje...

image

Filip Matijašević i Kristijan Čekol

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Slavlje CB Sea Wolfa

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Slavlje Promotionplay Domograda

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Linker
24. travanj 2024 17:02