Aleksandar Pavlović

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
DRAMA U SUSJEDSTVU

Veliki talent izabrao Njemačku, u Srbiji su bijesni: ‘Debitira protiv lažne države Kosovo‘

U Srbiji se boje da Pavlović ne natjera Nagelsmanna da ga pozove u A reprezentaciju već za Euro
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 15:03

Bayernov tinejdžer Aleksandar Pavlović, prema pisanjima poznatog njemačkog novinara Floriana Plettenberga, bit će pozvan u Njemačku U-21 reprezentaciju za utakmice protiv Kosova (22. ožujka) i Izraela (26. ožujka) u kvalifikacijama za Euro.

Izbornik mlade reprezentacije Antonio Di Salvo s tribina je pratio sinoćnju utakmicu Bayerna u Ligi prvaka, gdje je sjajno odigrao i mladić srpskog podrijetla.

Ovaj poziv u mladu selekciju Elfa, otežava situaciju srpskoj nogometnoj reprezentaciji koja je Pavlovića svakako vidjela u svojim redovima, ali ne donosi konačnu odluku sve dok ne odigra barem jednu utakmicu za A selekciju. Dosad je upisao dva nastupa za reprezentaciju do 20 godina i iako i dalje ima pravo nastupa za istu, bit će prebačen u stariju vrstu.

U Srbiji se boje da Pavlović svojim igrama ne natjera Nagelsmanna da ga pozove u A reprezentaciju već za nadolazeći Euro, što bi pokopalo sve nade nastupa za Srbiju. Prema pisanju srpskih medija, delegacija Srbije na čelu s izbornikom Draganom Stojkovićem, pokušava nagovoriti mladića da ipak treba igrati za zemlju iz koje potiče.

U srpskim medijima osvanule su naslovnice koje svjedoče da ondje vlada napeta atmosfera. Kurir piše kako je Pavlović "već odabrao za koga će igrati! Debi ima protiv lažne države Kosovo" dok Blic piše kako "Srbija ostaje bez bisera Bayerna, nastupit će protiv tzv. Kosova?!"

Pavlović je potekao upravo iz Bayernove škole nogometa gdje je došao s 15 godina i vrlo brzo se pokazao kao veliki talent. Za prvu momčad Bayerna do sada je upisao 14 nastupa i upisao dva gola i dvije asistencije. Trenutna vrijednost procjenjuje mu se na oko 2 milijuna eura, a pozivom u neku od reprezentacija ta vrijednost će vrlo brzo i narasti.

Linker
28. travanj 2024 17:35