Joško Gvardiol je postao četvrti najskuplji hrvatski reprezentativac

 OLI SCARFF Afp
APSOLUTNI HIT VATRENIH

Veliki skok cijene! Svojim igrama oduševio je sve i sad postao četvrti najskuplji hrvatski reprezentativac

Popularni nogometni portal Transfermarkt je ažurirao cijene igrača među kojima su i Hrvati
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2021. 11:14

Joško Gvardiol je već nebrojeno puta dokazao o kakvoj se klasi radi, a hrvatski je reprezentativac sada dobio i novu potvrdu svoje kvalitete. Portal specijalziran za nogometnu statistiku i transfere Transfermarkt je ažurirao vrijednost igrača, a Hrvatu je cijena s 19 milijuna eura skočila na 25 milijuna.

Gvradiol je tako postao četvrti najskuplji hrvatski reprezentativac iza Marcela Brozovića koji je procijenjen na 40 milijuna eura, Matea Kovačića koji vrijedi 45 milijuna te Nikole Vlašića (27 milijuna). Ispred Gvardiola je i Ante Rebić koji vrijedi 32 milijuna eura no trenutno nije u bližem krugu reprezentacije. Hrvatski je branič ove sezone odigrao 16 utakmica za RB Leipzig i upisao gol i dvije asistencije.

Među onima kojima je skočila cijena je i Borna Sosa koji se u zadnje vrijeme nametnuo kao prvi izbor za lijevog beka reprezentacije, a privukao je i pažnju velikana dobrim igrama u Stuttgartu. Njegova vrijednost je sada 20 milijuna eura, a na cijeni je dobio i Kristijan Jakić koji je procijenjen na 7.5 milijuna eura.

Od Hrvata valja još izdvojiti i Lovru Majera kojem usprkos dobrim igrama cijena nije rasla pa je ostao na 13 milijuna eura i Andreja Kramarića kojem je cijena pala na 18 milijuna jer ove sezone nije u formi kakvu je imao i prikazivao u prošlima.

Linker
23. travanj 2024 08:36