STEPHEN DOBSON Dppi Via Afp
NAJVEĆI STRAH

Veliki Sir Alex otkrio da se boji demencije: ‘Rješavam kvizove, ako nemam 70 posto, nije dobro‘

Ferguson je na kormilo Uniteda došao još u studenom 1986. godine i ostao sve do 2013. godine
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 14:12

Navijači Manchester Uniteda vape za uspjesima još otkako je klupu 2013. godine napustio legendarni Sir Alex Ferguson. Te sezone Crveni vragovi osvojili su 13. naslov prvaka Premier lige, no od tada United proživljava pravu trofejnu sušu i prijeko im je potreban netko njegovog kalibra.

Ferguson je dao veliki intervju za BBC te je istaknuo da mu ponekad nedostaje trenerski posao.

- Godinu dana nakon što sam se umirovio, otišao sam na finale Lige prvaka i rekao supruzi: Ovo mi nedostaje, velike, europske utakmice. Nakon toga sam odlazio na većinu europskih finala jer se mogu poistovjetiti s tim, to je nešto što bih radio svaki dan, jer su to događaji u koje bi Manchester United trebao biti uključen.

Dotaknuo se i problema s demencijom. Istaknuo je da ga je strah gubitka pamćenja, pogotovo jer se to dogodilo i legendi kluba Bobbyju Charltonu, koji je preminuo prošle godine nakon borbe s tom bolešću.

- Imam 82 godine, naravno da se bojim. Općenito ipak imam dobro pamćenje, hvala Bogu, kucnut ću o stol, nadam se da će tako i ostati. Ipak, lagao bih da kažem da me nije strah. Doduše, puno čitam, rješavam kvizove i mislim da to pomaže. Postoje kvizovi na YouTube sa 100 pitanja, ako nemam 70 posto, nije dobro.

Ferguson je na kormilo Uniteda došao još u studenom 1986. godine i ostao sve do 2013. godine.

Linker
21. rujan 2024 17:34