Getty
ČEKA NAS LUDILO

VELIKI REAL NAPADA ČOVJEK KOJI GA JE SKORO UNIŠTIO 'Iskreno, bilo mi je sasvim svejedno koga ćemo izvući!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. travanj 2016. 17:25

Prije šest godina posramljen je napustio Bernabeu, ispraćen kroz vrata za poslugu, premda je samo ljeto prije kao doveden kao - zvijezda. Manuel Pellegrini u Real je stigao s etiketom čudotvorca, s obzirom da je skromni Villarreal grunuo u zvjezdane španjolske (viceprvak Primere), ali i europske visine (polufinale LP), no kod Pereza je postao 'one hit wonder'.

OK, premda Florentino često voli mijenjati, tada je jednostavno bio primoran, budući da je zvjezdana momčad ( Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Xabi...) nizala debakl za debaklom. Ispadanje u Kupu od Alcorcona (0:4!), te u osmini finala LP-a od Lyona zaokružilo je "tek" drugo mjeste Primere, što je Pellegriniju donijelo otkaz...

Danas, šest godina kasnije, upravo će protiv bivšeg kluba tražiti labuđi pjev u trenutačnom, kojeg također napušta na kraju sezone. Čileanac, dakle, ima motiva napretek!

"Težak ždrijeb, svakako, ali bilo mi je svejedno protiv koga ćemo igrati, jer u polufinalu Lige prvaka nema laganih protivnika", kazao je Pellegrini.

"Jedina pozitivna stvar je da uzvrat igramo kod kuće, ništa više. Ipak, mi smo uvijek favoriti. Ali ždrijeb nije lagan, s tim se ne mogu složiti", odgovorio je, pak, trener Reala Zinedine Zidane.

Da Bayern uči na greškama, ovoga puta drugih, potvrđuje, pak, i izjava direktora kluba Andreasa Junga, nakon što je ždrijeb spojio Bayern i Atletico...

"Klub koji je izbacio branitelja naslova u četvrtfinalu mora biti shvaćen najozbiljnije moguće!"

"Pratim pozorno Primeru, tako da znam koliko je Atletico dobar. Ljudi uvijek pričaju o Barceloni i Realu, ali Atletico je na toj razini posljednjih pet godina. Barca je najbolja zadnjih 10 godina, a Atletico ih je eliminirao dvaput u posljednje tri sezone. To je pokazatelj koliko je ždrijeb težak", dodao je trener Bayerna Pep Guardiola.

"Igrat ćemo protiv jednog od najuspješnijih klubova u povijesti, a ovo je tek polufinale. Bit će jako teško, ali ako budemo igrali kako znamo...", poslao je poruku legenda i sportski direktor Atletica Jose Luis Caminero.

Polufinalne utakmice se igraju 26. i 27. travnja, a uzvrati su na rasporedu 3. i 4. svibnja.

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA:

Manchester City - Real Madrid

Atletico Madrid - Bayern München

Linker
23. rujan 2024 12:35