AFP
SAMO MODRIĆ IGRAO

Velikani se izblamirali: Džeko spasio City, Arsenal jedva prošao, katastrofa Spursa

Edin Džeko zabio je svoj prvi gol za Manchester City na gostovanju kod trećeligaša Notts Countyja, sastava 43-godišnjeg menadžera Paula Incea, bivšeg engleskog reprezentativca
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 30. siječanj 2011. 18:39

Velike muke prošli su Arsenal i Manchester City, izraziti favoriti, protiv trećeligaških suparnika u 4. kolu engleskog nogometnog FA Cupa...

Arsenal je jedva kod kuće pobijedio Huddersfield s 2-1, zahvaljujući pogotku španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa s bijele točke u 86. minuti. Fabregas je u igru ušao u 69. minuti. Penal je izborio danski napadač Nicklas Bendtner, koji je zaslužan i za prvi gol ''topnika'' u 22. minuti, jer se lopta nakon njegovog udarca odbila od gostujućeg igrača Petera Clarka i završila u mreži. Izjednačujući gol za goste zabio je glavom Alan Lee u 66. minuti.

Arsenal je u prvom poluvremenu ostao bez francuskog playmakera Samira Nasrija, koji je morao napustiti igru zbog ozljede zadnje lože, te bez srednjeg braniča Sebastiena Squillacija, koji je u 42. minuti dobio izravni crveni karton. Momčad menadžera Arsenea Wengera je, dakle, više od pola utakmice igrala s čovjekom manje...

Edin Džeko zabio je svoj prvi gol za Manchester City na gostovanju kod trećeligaša Notts Countyja, sastava 43-godišnjeg menadžera Paula Incea, bivšeg engleskog reprezentativca koji je u karijeri, između ostalih, igrao za Manchester United, Inter i Liverpool. Utakmica je završila rezultatom 1-1, pa će tek ponovljeni dvoboj u Manchesteru riješiti pitanje pobjednika. Džeko je poentirao u 79. minuti, čime je spasio svoju momčad velike blamaže. Zabio je lijevom nogom iz blizine nakon odličnog ubacivanja Richardsa sa desne strane. Domaćini su poveli golom Neala Bishopa u 59. minuti.

Nogometaši Fulhama deklasirali su kao domaćini londonskog gradskog rivala Tottenhama s 4-0. Sav posao su domaćini obavili već u prvom poluvremenu...

Tottenham je ove sezone dva puta svladao Fulham u Premiershipu s golom razlike, ali je Fulham u ovome dvoboju naplatio dugove protiv indisponirane momčadi menadžera Harryja Redknappa koji je, u skladu s običajima, u početni sastav od hrvatskih nogometaša postavio samo Luku Modrića, koji je odigrao cijelu utakmicu. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka odgledali su cijelu utakmicu s klupe, a Stipe Pletikosa uopće nije bio u kadru momčadi.

Škotski desni bek Tottenhama Alan Hutton, kojeg Redknapp ove sezone konstantno postavlja u sastav nauštrb Ćorluke, neoprezno je u 10. minuti srušio u svom kaznenom prostoru Dempseyja, pa je minutu kasnije Danny Murphy s bijele točke doveo Fulham u vodstvo. U 14 minuti je golemu pogrešku napravio srednji branič Spursa Michael Dawson. Dopustio je da mu Dembele oduzme loptu, a onda ga je još u kaznenom prostoru srušio. Skrivio je penal i dobio crveni karton. Danny Murphy (33 godine), koji je dan ranije produljio ugovor s Fulhamom za još godinu dana, još jednom je vrlo sigurno realizirao penal.

Do kraja prvog poluvremena su Brede Hangeland i Moussa Dembele svojim golovima potopili Tottenham, koji je lani igrao u polufinalu ovog natjecanja. Gareth Bale nije nastupio za Spurse.

Stoke je u gostima svladao Wolverhampton 1-0, pogotkom Roberta Hutha u 80. minuti. Nenad Milijaš u drugoj minuti sudačke nadoknade nije zabio penal za izjednačenje. Nigerijac Victor Obinna zabio je sva tri gola za svoj West Ham koji je kao domaćin svladao Nottingham Forest s 3-2.

FA Cup, 4. kolo:

Arsenal - Huddersfield 2-1 (Clarke 22 – ag, Fabregas 86 – 11 m / Lee 66)

Notts County – Manchester City 1-1 (Bishop 59 / Džeko 79)

Wolverhampton – Stoke 0-1 (Huth 80)

West Ham – Nottingham 3-2 (Obinna 4, 41, 52 – 11 m / Adebola 18, McGoldrick 39)

Fulham – Tottenham 4-0 (Murphy 11 –11 m, 14 –11 m, Hangeland 23, Dembele 45)

Linker
24. rujan 2024 04:14