Prizor iz Donje Jablanice

 NIKOLA BRBOLEZA Cropix
ODGOĐENE SVE UTAKMICE

Velika žalost u BiH klubu nakon razornih poplava: ‘Nastradali su naši navijači i bivši igrač‘

‘Naše misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima. Nek‘ im je laka zemlja bosanskohercegovačka‘
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 14:53

U noći s četvrtka na petak velike poplave zahvatile su dijelove Bosne i Hercegovine. Poginula je najmanje 21 osoba, a prema neslužbenim informacijama nestalih je između 20 i 40.

Povodom velike tragedije oglasili su se i iz Nogometnog kluba Klis kod Konjica. Naime, njihovo Buturović Polje bilo je jedno od najpogođenijih sredina u BiH:

"Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja. Naše misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima. Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informira da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena", istaknuli su iz Klisa.

"Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje. Kolektiv FK Klis izražava sućut obiteljima, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici", prenio je Klix.ba.

Posebno su se osvrnuli na nekadašnjeg igrača ovoga kluba Jasmina Čilića - Žilija koji je nastradao u ovoj ekološkoj katastrofi:

"Nek‘ im je laka zemlja bosanskohercegovačka. Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku natjecanja omladinskih kategorija i seniora", dodali su.

Linker
06. listopad 2024 16:14