GENEVA, SWITZERLAND - AUGUST 06: Ivan Rakitic of FC Barcelona in action during the pre-season friendly match between FC Barcelona and SSC Napoli on August 6, 2014 in Geneva, Switzerland. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
 Valerio Pennicino / 2014 Getty Images
PRAVO POJAČANJE

VELIKA ANKETA 71 posto navijača Barcelone želi vidjeti Ivana Rakitića u prvoj postavi!

U prvoj relevantnoj anketi ovog ljeta (20.000 glasača u katalonskom sportskom dnevniku Sport) o početnoj Barceloninoj postavi koju žele u novoj sezoni, Rakitić je sa 71% glasova ‘pokosio’ donedavno neupitnog Xavija Hernandeza
Piše: Maja RadmanObjavljeno: 17. kolovoz 2014. 11:59

Stiješnjen između Barceloninih pojačanja koja ili ne oduševljavaju ( Jeremy Mathieu) ili oduševljavaju ali još neko vrijeme neće zaigrati (L uis Suarez) ili pak niti jedno niti drugo ( Marc Andre ter Stegen, Thomas Vermaelen), hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić jedina je prinova u Barceloninom dresu koju odobravaju i mediji i navijači.

U prvoj relevantnoj anketi ovog ljeta (20.000 glasača u katalonskom sportskom dnevniku Sport) o početnoj Barceloninoj postavi koju žele u novoj sezoni, Rakitić je sa 71% glasova ‘pokosio’ donedavno neupitnog Xavija Hernandeza. Dosadašnji mozak katalonske momčadi dobio je tek 12% glasova. Rakitić je nesumnjivo u pravom trenutku došao u Barcelonu, kada je Xavi na zalasku (početkom sljedeće godine navjerojatnije prelazi u novi MLS klub New York City FC) i njegovo preseljenje na klupu neće izazvati nikakvo sablažnjavanje, jer ima zaleđe i trenera i navijača. Hrvat je, pored trenera, osvojio i javnost kvalitetom, talentom, profesionalnošću ali ujedno i zrelošću, kombinacijom skromnosti i ambicije. List Sport nakon ankete donosi i intervju s našim reprezentativcem o prvim dojmovima u novom klubu. Rakitić je pohvalio potencijalnog konkurenta za mjesto u momčadi:

- Za mene je najbolja vijest da Xavi ostaje u momčadi i da mogu učiti od njega.

Za Rakitića prelazak u Barcu u prvom redu znači skok u kvaliteti, ali mu istovremeno u prilagodbi pomaže što je Sevilla taktički imala slične ambicije - posjed lopte i presing. Novi trener, Luis Enrique, je zahtjevan ali i savršeno jasan do najmanjih detalja. Rakitića, za kojeg Sport ističe da je okomit, ali i zna kombinirati, otkriva da trener od njega prije svega očekuje da momčadi pridonese vlastitim stilom, svjestan da ne može igrati kao Messi ili Iniesta, ali će momčadi u zamjenu dati nove varijante.

Rakitićev prvi cilj jest napredovati iz dana u dan, jer će tako doći i uspjesi, i u tom smislu ne razmišlja hoće li nadmašiti 12 pogodaka koje je prošle sezone upisao u dresu Seville u španjolskom prvenstvu:

- Želim biti sve bolji, pa ako je moguće poboljšati i brojke, ali najvažnija je igra, a sve će ostalo doći samo po sebi.

Jednako tako, sve su mu tri titule (prvenstvo, Kup i Liga prvaka) podjednako važne, “ne možeš se ne boriti za ikoju od njih“, kaže. I neizbježno pitanje, Real Madrid, koji je nakon Europskog superkupa i pobjede nad Sevillom mnogima utjerao strah u kosti.

- Ja sve poštujem, pa i Real Madrid, ali i mi možemo ulijevati strah i igrati dobro.

Linker
21. rujan 2024 21:41