Borna Barišić je odradio još jednu odličnu sezonu

 ANDY BUCHANAN Afp
JOŠ SAMO JEDNA UTAKMICA

Vatreni odigrao sjajnu sezonu i zaslužio mjesto u idealnoj momčadi prvenstva, ali i mogući veliki transfer

Lijevom beku hrvatske reprezentacija ostalo je još samo da odigra utakmicu finala Europske lige protiv Eintrachta.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. svibanj 2022. 13:14

Borna Barišić približava se kraju svoje četvrte sezone u Glasgow Rangersima s kojima nije imao uspjeha u domaćem prvenstvu. Njegova momčad je u prvenstvu ostala na drugom mjestu, nakon rivala iz Celtica, a nije uspjela ni do naslova u FA i Liga kupu pa je Barišić i dalje samo na jednom trofeju iz Škotske, onom za lanjski naslov prvaka.

No, Barišić sutra ima priliku osvojiti Europsku ligu jer Rangersi u finalu igraju protiv Eintrachta.

"Sanjam kako podižem trofej i to će sigurno biti najveća utakmica u mojoj karijeri. Igrao sam za reprezentaciju Hrvatske protiv Francuske i Portugala, ali ovo će ipak biti važnija utakmica", rekao je Barišić prije nekoliko dana.

To bi mogla biti i posljednja njegova utakmica za Rangers jer škotski mediji pišu kako je nekoliko engleskih klubova zainteresirao za njega, a najčešće se spominje Tottenham. Iznos s kojim barataju ti mediji se penje čak do 22 milijuna funti, odnosno 26 milijuna eura što bi bio jedan od najvećih transfera nekog hrvatskog nogometaša u povijesti. Na toj tablici vodi Mateo Kovačić koje je Chelsea od Reala kupio za 45 milijuna eura, a Barišić bi s 26 milijuna eura došao na šesto mjesto najskupljih hrvatskih transfera.

Ovaj 29-godišnji Osječanin zanimanje engleskih klubova duguje još jednoj odličnoj sezoni u škotskom Premiershipu koja mu je donijela i izbor u idealnu momčad sezone po Sofa Scoreu.

image

Idealna momčad škotskog Premiershipa

SOFA SCORE

Iako je u jednom dijelu sezone bio na klupi, Barišić je nastupio u 23 utakmice i za njih dobio prosječnu ocjenu 7.29 što ga je pozicioniralo na 8. mjesto najbolje ocijenjenih igrača škotskog prvenstva. Kako ispred njega nema niti jednog lijevog bočnog tako je on zaslužio mjesto u idealnoj postavi sezone, zajedno s dva suigrača iz Rangersa, četiri igrača Celtica, tri Heartsa i jednim iz Aberdeena.

Barišić nije postigao niti jedan gol u sezoni, ali je imao tri asistencije dok je i u drugim statističkim pokazateljima bio uspješan. Imao je 1,9 ključnih dodavanja po utakmici, 2,3 točna dodavanja, 2,1 oduzete lopte, 2 otklonjene opasnosti i 4,9 osvojenih duela po utakmici.

image

Borna Barišić ove sezone u škostkom Premiershipu

SOFA SCORE

Dobar i u obrani i u napadu. Taj status prati Barišića u škotskom prvenstvu i mogao bi mu donijeti dobar transfer ovog ljeta. U tom slučaju mu je ostala još jedna utakmica, kako sam kaže - najvažnija u karijeri. Finale Europske lige protiv Eintrachta i Kristijana Jakića.

Linker
18. travanj 2024 02:48