UWE KRAFT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Uwe Kraft/imago Sportfotodienst/profimedia
SRAMOTNI KOMENTAR

Vatreni izgubio sudsku bitku, a ovo je rečenica koja je zakuhala čitavu priču: ‘On je toliko ružan...‘

Branič Vatrenih podigao je tada tužbu protiv Nizozemca, a ovih je dana napokon stigla i presuda
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2023. 10:36

U studenome 2021. Ajax je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš s 2:1 u grupnoj fazi Ligi prvaka.

Za domaći je sastav s kapetanskom vrpcom cijeli susret odigrao branič Vatrenih Domagoj Vida koji je ni kriv ni dužan uoči prvog sučeva zvižduka došao u centar pozornosti nizozemskih medija. Iz nekog razloga niz uvreda na njegov je račun izgovorio komentator nizozemske televizije Sierd de Vos.

VIDEO SRAMOTNE SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE.

"Vida je toliko ružan da ne bi trebao igrati u ovome terminu, ipak i djeca gledaju TV u ovo doba", izgovorio je tada gnjusne primjedbe Nizozemac.

Nakon toga je još i dodao:

"Bešiktaš zbog toga mora tražiti specijalnu dozvolu kako bi Vida zaigrao večeras", vjerojatno je nastojao biti duhovit de Vos.

Branič Vatrenih podigao je tada tužbu protiv nizozemskog komentatora, a ovih je dana napokon stigla i presuda koja glasi - Sierd de Vos neće biti kažnjen zbog svojih komentara o Domagoju Vidi, objavio je Voetbalprimeur.

Hrvatski reprezentativac tražio je da se komentator Ziggo Sporta ispriča zbog svojih izjava i zahtijevao je odštetu od 5000 eura. De Vos se, međutim, pozvao na slobodu izražavanja i pokazalo se da je pravda na njegovoj strani.

image

Sierd de Vos i Lionel Messi

SCREENSHOT/INSTAGRAM

Slabašnu utjehu, doduše, Vida je mogao dobiti u obrazloženju presude u kojoj sud ipak kvalificira Nizozemčevu izjavu kao neprimjerenu: "Publici je dovoljno jasno da se radi o komentaru s namjerom da bude duhovit (iako to zapravo nije duhovito, nego deplasirano i neukusno)."

Linker
22. travanj 2024 09:15