ŽIVOT NA SJEVERU

Vatrene čekaju metar snijega i jaki vjetar, Islanđani se smiju: 'A što ste vi mislili?'

Vidite, mi naše prvenstvo prekidamo 30. rujna zbog zimskih uvjeta. Onda vam je valjda jasno kakvo će vrijeme biti 15. studenoga - kaže glavni tajnik islandskog saveza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. listopad 2013. 22:59

Vrlo zanimljiv razgovor vodili smo i s glavnim tajnikom Islandskog saveza Thorirom Hakonarsonom. Tema je bila: zimski uvjeti na Islandu u vrijeme odigravanja prve utakmice.

- Pa naravno da će biti zimski uvjeti, što ste u studenome očekivali na Islandu?! - kontrirao nam je simpatični čovjek.

Onda je počeo objašnjavati...

- Vidite, mi naše prvenstvo prekidamo 30. rujna zbog zimskih uvjeta. Onda vam je valjda jasno kakvo će vrijeme biti 15. studenoga. Može biti više od metra snijega. Ali mi imamo sjajan sustav grijanja travnjaka i tribina, te to neće biti problem. Veći problem bit će vjetar koji zna biti iznimno nezgodan.

Reako nam je i da će Island imati velikih problema s pripremom za utakmicu s Hrvatskom.

- Mi ćemo se za utakmicu s vašom reprezentacijom pripremati u zatvorenom prostoru, praktički u dvorani. Sve zbog zimskih uvjeta - zaključio je glavni tajnik Islandskog saveza.

Island u studenome ne igra utakmice na svojem terenu, u Reykjaviku su tada temperature u pravilu ispod nule i puše jaki vjetar, ali Hrvatsku će ugostiti kod kuće . Laugardalsvöllur stadion ima 9.800 sjedećih mjesta, zajedno sa stajaćima kapacitet mu je nešto iznad 15.000. Zadnja obnova obavljena je 2006. godine.

Rekord je postavljen 2004. s Italijom, dodajući montažne tribine imali su 20.204 gledatelja. I pobijedili u prijateljskom susretu 2:0.

Radi se o zgodnom zdanju, s atletskom stazom i grijanim terenom, ali ipak je za utakmicu bitno kakvo će biti vrijeme.

Linker
22. rujan 2024 09:46