MANCHESTER JE PLAV

VAN GAALOVA KALVARIJA Spiskao je 241 milijun funti, a lošiji je od Davida Moyesa!

Nizozemac potpisuje najslabiji ligaški start Manchester Uniteda u posljednjih 28 godina
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. studeni 2014. 11:07

Nakon tri i pol mjeseca u sedlu Louis van Gaal možda nije na tragu Alexa Fergusona, ali jest na stazi Fergiejeva prethodnika na Old Traffordu, “Big” Rona Atkinsona, menadžera otpuštenog uslijed serije loših rezultata.

Nizozemac potpisuje najslabiji ligaški start Manchester Uniteda u posljednjih 28 godina.

Vrh tablice

Deset utakmica, samo tri pobjede, 13 osvojenih bodova, dvostruko manje od Chelseaja koji je okupirao vrh premierligaške tablice.

Čak je i notorni David Moyes nakon prvih deset kola držao u rukama uvjerljivije argumente, rezoniraju navijači i kritičari dok polako otpisuju ovu sezonu, premda Man United na teren istrčava s najskupljom momčadi u klupskoj povijesti. Na transfere nogometaša koji su u nedjelju započeli gradski derbi na Etihadu u zbroju je potrošen 241 milijun funti.

Navedeno je bogatstvo bilo dovoljno za 0-1 poraz protiv Man Cityja. Govorimo o četvrtoj uzastopnoj kapitulaciji “crvenih vragova” u gradskom derbiju, dokaz da se jezičac na vagi moći trajno preselio na plavu stranu. Cijeli jedan odred novinskih kroničara, očito nostalgičnih prema vremenu Fergusonove dominacije, sklon je danas ove utakmice obilježiti kao robu s greškom.

Bitka za Manchester

U usporedbi s nabrijanim “El clasicom” otprije tjedan dana ili s punokrvnim “Der Klassikerom” ove subote, bitka za Manchester djeluje im više kao “Collapsico’ ili “Second class-ico”...

Kvalitetom ponuđenog nogometa City i United trenutačno vidno kaskaju za vodećim europskim momčadima. “Građani” bi, za ilustraciju, prošle sezone manirom kažnjeničke ekspedicije pomeli s terena svakog suparnika koji bi nakon 40 minuta igre ostao brojčano inferioran. Pellegrinijevi igrači redovito su pobjeđivali sa 5-0 ili 6-1, kroz ciljnu ravninu protrčali su sa 102 postignuta gola. Godinu poslije vrlo su suzdržani, postigli su 20 golova i ovim tempom do kraja kampanje neće dobaciti niti do 80 pogodaka.

- Važni su bodovi i pobjeda koja će nam vratiti samopouzdanje nakon tri slabije partije. Ta nam je injekcija trebala uoči utakmice s CSKA-om - komentirao je Yaya Toure. “Građanima” za prolazak skupine u Ligi prvaka trebaju tri pobjede (CSKA, Roma, Bayern).

Louis van Gaal nema europskih briga, njega čekaju vrlo banalni izazovi. Na primjer, kako vlasniku žutog kartona objasniti da ne uklizava suparniku s leđa.

- Taj Smallingov potez zaista nije bio pametan, dapače bio je krajnje nelogičan - čudio se Van Gaal.

Linker
22. rujan 2024 13:42