DALEY BLIND U UNITEDU

Van Gaal spiskao već 186 milijuna eura, ali tvrdi da je naslov nedohvatljiv

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. kolovoz 2014. 12:26

Louis van Gaal potvrdio je titulu najvećeg ovoljetnog potrošača. Nakon Angela di Marije, Andera Herrere, Lukea Shawa i Marcosa Roja, doveo je i peto pojačanje. Iz Ajaxa je kupio lijevog beka, koji se dobro može snaći i na poziciji zadnjeg veznog, 24-godišnjeg nizozemskog reprezentativca Daleya Blinda.

Manchester United je platio 17,5 milijuna eura i došao već do brojke od 186 milijuna eura plaćenih za odštete novih igrača u ovom prijelaznom roku. Čak je i Liverpool pao u sjenu sa “samo” 151,43 milijuna potrošenih eura. No Nizozemac jasno kaže:

- Bilo bi čudo kada bismo osvojili naslov prvaka ove sezone.

Bit će još promjena na Old Traffordu do ponedjeljka i završetka ljetnog prijelaznog roka. Naime, na izlaznim vratima su Danny Welbeck (želi ga Tottenham), Javier Hernandez (pred vratima Juventusa), Wilfried Zaha je već posuđen Crystal Palaceu, dok United napuštaju i Tom Cleverley, Shinji Kagawa i Anderson.

Moglo bi biti i prometa u suprotnom smjeru, neki engleski mediji špekuliraju oko dolaska 36-godišnjeg stopera Monaca, bivšeg igrača Chelseaja Ricarda Carvalha, priča se i o 15-godišnjem norveškom čudu od djeteta Martinu Odegaardu. No onaj o kojem se najviše govorilo, izgleda neće stići. Iz Italije stižu konkretne izjave o ostanku Artura Vidala u redovima Juventusa.

- Više puta smo ponovili, i čelništvo, i ja, da je Vidal ključni igrač naše momčadi te da će ostati član Juventusa - naglasio je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

Tko zna, možda Van Gaal u ova dva dana ipak uspije pronaći nekog drugog kapitalca.

Linker
19. rujan 2024 08:13