Drago Sopta/CROPIX
PONUDE ZA SVIH STRANA

Vaha otišao iz Turske: 'Trabzon je bila pogreška, ali mislim da ću brzo naći posao'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 10. studeni 2014. 09:41

Od subote je Vahid Halilhodžić ponovno slobodan trener. Posao najavljen kao dugoročni projekt u Trabzonsporu nakon tri i pol mjeseca pokazao se kao neozbiljna avantura i Vaha je odlučio dignuti sidro.

- Rezultati nemaju veze s rastankom. Bile bi dovoljne dvije ili tri uzastopne pobjede i Trabzonspor bi doskočio u top tri momčadi. Razišli smo se jer se moja i predsjednikova vizija nisu poklapale - kaže Halilhodžić.

Rezultati kluba s obale Crnog mora na startu prvenstva nisu bili bajni, ali daleko je taj učinak od tragičnog. Kuriozitet je da je Halilhodžić u osam prvenstvenih utakmica čak šest puta remizirao, upisao je jednu pobjedu i poraz. Skupinu Europske lige (u konkurenciji Legije, Lokerena i Metalista) praktično je apsolvirao, dva kola prije kraja ima sedam bodova.

- Planirali smo ambiciozan projekt, trebalo je izgraditi šampionsku momčad, ali nisam dobio ono što sam tražio.

Naravno, pritom mislim na igrače. Došlo je do nesuglasica i odlučio sam izaći iz igre. Čini mi se da neću dugo biti bez posla. Čim se vijest proširila, počeli su me zasipati ponudama.

Iz Maksimira se nisu javili, iako navijači uzdahnu za Vahom svaki put kada Dinamo inkasira europsku porciju. Dakle, vrlo često...

- Nisam gledao Dinamove utakmice sa Salzburgom tako da ne mogu ocjenjivati. Europska liga nije Liga prvaka, ali je svejedno ozbiljan test trenerske i igračke kvalitete. Zoran je dugo u klubu, ima iskustva, a ima i stvarno dobru momčad. Rekao bih bitno bolju od one koju sam ja vodio.

U Hrvatskoj je preraslo u običaj davati delikatne poslove trenerskim šegrtima. Zoran Mamić je izgubio nevinost s Dinamom, a cijela skupina mladih izbornika to je učinila s reprezentacijom. I Niko Kovač je dio tog kruga, ali nakon lošeg SP-a dobro pliva u kvalifikacijama za Euro 2016.?

- Razgovarao sam s njim i uvjerio se da posjeduje znanje, prati trendove , ima autoritet i drskost da se nametne čak i igračima iz vodećih klubova. Mislim da će Kovač imati puno trenerskog uspjeha, baš kao i Hrvatska.

Na SP-u u Brazilu čudo je bio Alžir koji je i svjetske prvake odvukao u produžetke.

- Taj rezultat mi je dao novi imidž. Cijenjen sam, tražen sam, na stol su mi slijetale i takve ponude od kojih vas zaboli glava...

Linker
21. rujan 2024 10:24