AMSTERDAM, NETHERLANDS - MARCH 19: Nikola Kalinic of Dnipro controls the ball during the UEFA Europa League Round of 16, second leg match between AFC Ajax v FC Dnipro Dnipropetrovsk at Amsterdam Arena on March 19, 2015 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
 Dean Mouhtaropoulos / 2015 Getty Images
NA PUTU ZA VARŠAVU

Uzvrati polufinala Europske lige: Kaliniću dosta i 0-0, Badelj u nemogućoj misiji

Dnjepar je prije tjedan dana u gostima kod Napolija izvukao obećavajućih 1-1
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. svibanj 2015. 18:46

Predstavnika u finalu Lige prvaka 6. lipnja Hrvatska je dočekala, a večeras stiže odluka o tome hoćemo li “konja za utrku” imati i u finalu Europske lige 27. svibnja.

Realne šanse za plasman u Varšavu ima Nikola Kalinić, koji u uzvratu polufinala s Dnjeprom dočekuje Napoli u obećavajućoj poziciji.

Put za Ligu prvaka

Momčad Mirona Markeviča odnijela je sa San Paola remi, zabila gol u gostima i dokazala da se može nositi s papirnato jačim suparnikom.

Dnjepar je u nedjelju u prvenstvu iznenađujuće izgubio od Zorje (0-2) i predao drugo mjesto Šahtjoru, a s obzirom na to da u preostala tri kola mora igrati i protiv Dinama i protiv Šahtjora, osvajanje Europske lige sada se čini kao lakši koridor prema Ligi prvaka.

Benitezovo iskustvo

- Momčad me uvjerila da taj poraz neće utjecati na našu izvedbu protiv Napolija. Bit će to posve drukčija utakmica - uvjerava Markevič.

Napoli traži prvi europski finale nakon Maradonine ere i 1989. godine u kojoj ih je Argentinac vodio do titule Kupa Uefe. Rafael Benítez je bard ovog natjecanja, koje je već osvajao s Valencijom i Chelseajem, a eventualnim trećim naslovom srušio bi rekord.

- Njegovo je iskustvo naša velika prednost i sigurno će nas dobro pripremiti da ostvarimo cilj - kaže veznjak Marek Hamšík.

U drugoj utakmici, Fiorentinu čeka ista misija kao Bayern u Ligi prvaka. Iako se 0-3 protiv branitelja naslova Seville čini neuhvatljivim, trener Vincenzo Montella podsjeća da je Europa već viđala takve preokrete.

- Najviše od svega trebat će nam vjere u vlastite mogućnosti. Moja je dužnost da prenesem svoju vjeru na igrače. Zadatak je golem, ali možemo ga ispuniti - poručio je Montella.

Fiorentina će biti bez Richardsa, Vargasa i Tomovića, a talijanski mediji najavljuju da će Badelj biti na klupi.

Linker
22. rujan 2024 21:34