Navijači Standarda tijekom derbija sa Charleroijem

 Vincent Kalut/panoramic/profimedia
MORBIDAN PRIZOR

Uznemirujuće scene s derbija u Belgiji, navijači Standarda nisu mogli vjerovati što je letjelo po njima

‘Znali smo da ste p***e, sad ste to potvrdili‘, poručili su u priopćenju ultrasima Charleroia
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. travanj 2023. 06:02

U najmanju ruku šokantne scene dolaze nam iz Belgije. Naime, 33. kolo Jupiler Pro lige obilježio je takozvani Valonski derbi između Standard Liegea i Charleroija. Liege je slavio 3:1, ali glavna tema nakon utakmice bili su događaji na tribinama.

Atmosfera je bila napeta i prije nego li je sudac dao znak za početak susreta, obje su skupine navijača pozdravljali ulazak momčadi pirotehničkim ekranima i navijanjem. Nakon što je krenula, sama utakmica bila je prekinuta na nekoliko minuta zbog ubacivanja dimnih bombi na teren.

Ipak, stvari su dosegle svoj vrhunac kada su navijači Charleroija počeli bacati mrtve štakore pobojane crvenom bojom (boja njihovog domaćeg dresa) i bila je to kap koja je prelila čašu.

U priopćenju za javnost koje je objavila grupa navijača Liegea na Facebooku, kritizirali su ponašanje suparničkih navijača.

U priopćenju stoji: "“Navijači” iz Charleroia bacali su mrtve štakore u smjeru T2. Ne govorimo o jednom ili dva štakora, već o njih deset. Nadamo se da će Pro liga djelovati, da će naš klub podnijeti žalbu i da će se udruge za životinje uključiti. Stvarno ste p***e, to smo već i ranije znali, ali sada ste to samo potvrdili."

Ultrasi Charleroija bili su odjeveni u bolničke odore te su na tribini razvili transparent s natpisom "Kontrola štakora" preko njega.

Inače, ovo nije prvi put da se nalaze u središtu skandala zbog svojeg ponašanja. Još u studenom 2022. utakmicu protiv Mechelena prekinuli su navijači Charleroija bacajući dimne bombe i projektile na teren.

Linker
27. svibanj 2024 06:02