OLD TRAFFORD

United želi vratiti 'stajanje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2013. 11:35

U Manchester Unitedu razmišljaju o ponovnom uvođenju stajaćih tribina na svom stadionu, što bi moglo pokrenuti lavinu u Premier ligi.

Zadnjih su se godina u Velikoj Britaniji pojavile inicijative za povratak tribina s isključivo stajaćim mjestima, koja su prije više od dvadeset godina stavljena izvan zakona propisom da svi stadioni u elitnim ligama moraju imati sjedalice na svim tribinama. Klub s Old Trafforda ranije se protivio takvim razmišljanjim, jer njegov je stadion uvijek pun, a preinake koje su na njemu napravljene uvelike bi otežale ponovno uvođenje 'stajanja' – da ne govorimo o tome kako bi za takvo nešto trebalo najprije promijeniti postojeće propise.

Međutim, sada iz Manchestera dolazi vijest da je klub voljan razmotriti takav prijedlog, koji mu je nedavno predočila jedna navijačka udruga. Razmišlja se o tome bi li se Old Trafford mogao još jednom prepraviti tako da dio sjedećih mjesta pretvori u stajaća – čime bi se spustila cijena ulaznica za njih, ali i povećao kapacitet stadiona.

U kampanju za 'sigurne' stajaće tribine, koju su u zadnjih godinu-dvije podržali klubovi kao što su Aston Villa, Cardiff City, Sunderland, Crystal Palace i Swansea, nije se još uključio nijedan od vodećih engleskih klubova. Ako to odluče učiniti 'Crveni vragovi', akcija bi odjednom znatno dobila na težini...

Linker
22. rujan 2024 12:20